Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
11.06.2016 12:00:14
Deli članek:

Umrl še en nekdanji selektor

Reuters

Le nekaj dni po smrti nekdanjega nigerijskega nogometnega zvezdnika in selektorja Stephena Keshija iz te afriške države prihaja novica, da je umrl še en njihov nekdanji selektor 58-letni Shuaibu Amodu.

Bržkone je šlo v obeh primerih za srčno kap, saj je Amodu tik pred smrtjo tožil nad bolečinami v prsnem košu.

Keshi, nekdanji kapetan in poznejši selektor Nigerije je umrl v sredo. Kapetanski trak je nosil tudi leta 1994, ko so super orli osvojili naslov afriških prvakov in si priborili prvi nastop na svetovnem prvenstvu, leta 2013 pa je naslov afriškega prvaka osvojil še kot selektor.

Keshi je šele drugi v zgodovini, ki je naslov afriškega prvaka osvojil kot nogometaš in kot selektor. Pred njim je to z Egiptom uspelo Mohamedu El Gohariju.

Iz Keshijeve generacije so najbolj znani nogometaši Nigerije še Finidi George, Rashidi Yekini, Jay-Jay Okocha, Samson Siasia, Daniel Amokachi in Sunday Oliseh.

Amodu je Nigerijo popeljal do svetovnih prvenstev 2002 in 2010, v prvem primeru pa je bil Keshi njegov pomočnik. Zdaj je bil vnovič v igri za selektorsko mesto, kjer naj bi zamenjal Sundayja Oliseha, ki je selektorsko funkcijo sklenil februarja, a je sam dejal, da zaradi zdravstvenih težav te vloge ne more sprejeti.