Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
11.06.2016 08:05:05
Deli članek:

Če bi Slovenci bolj verjeli vase, bi v svetu lahko igrali vodilno vlogo

Grega Wernig

Čez noč je postal eden najbolj obleganih ljudi v svetu nogometa. Potem ko je Aleksander Čeferin sredi tedna uradno razglasil, da se bo potegoval za položaj predsednika evropske nogometne zveze, je okoli njega zavladal pravi kaos.

Vsak bi ga za trenutek potegnil k sebi, vsak z drugačnim namenom. A številni so pri tem neuspešni. Nam ga je uspelo in nastal je prvi intervju s predsednikom Nogometne zveze Slovenije, odkar je uradno v igri za prevzem Uefe.

Sicer drži, da bi si želeli še precej več njegove pozornosti, vendarle bi se dalo o tem, zakaj se je podal v bitko za eno najbolj pomembnih funkcij v svetu športa, razpravljati v nedogled.

A če ima Čeferin menda precej lepe možnosti za zmago na volitvah, ki bodo 14. septembra v Atenah, ima tudi zaradi tega v teh dneh časa toliko manj …

Potem ko vas je podprlo kar 19 nogometnih zvez, ste se pred dnevi dokončno odločili kandidirati za predsednika evropske nogometne zveze. Odločitve o tem verjetno vseeno niste sprejeli čez noč. Kdaj ste prvič začeli razmišljati, da bi se spustili v boj za prvega moža tako ugledne organizacije?
Že pred časom. V prvi vrsti zaradi tega, ker so me prijatelji iz skandinavskih nogometnih zvez začeli prepričevati, naj kandidiram za ta položaj. Ko se je priključila tudi Italija, pa sem začel že zelo resno razmišljati o vsem skupaj. Potem ko so me javno podprle še države iz moje regije ter Rusija in Turčija, sem se dokončno odločil, da je prišel čas, da se odločim za kandidaturo.

Grega Wernig
Aleksander Čeferin
So po objavi kandidature do vas že prišli kakšni odzivi iz Slovenije? Prijatelji, sodelavci in znanci so vam verjetno čestitali, ste bili morda deležni tudi kakšnega negativnega komentarja?
Vsi odzivi so bili pozitivni, tudi novinarji imajo do tega za zdaj zelo pozitiven odnos. Lepo je videti, da se vendarle zavedamo, da ne gre samo za moj morebiten uspeh, temveč za uspeh celotne Slovenije, in to ne le nogometne, ampak tudi kot države. Morda edino pogojno negativno je bilo, ko me je klical neki dober znanec in mi rekel: 'Saj veš, kako je v Sloveniji. Zdaj te bodo poskušali diskreditirati javno. To mi je povedal neki vir.' In sem mu odgovoril, naj vir pošlje nekam … Je pa škoda, da Slovenci pogosto drug drugega ne znamo podpreti, temveč smo ...

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V SOBOTNI ŠTEVILKI ČASNIKA EKIPA SN.