aljaz kate Odkrito.si

Slovenec, ki navdušuje tudi Kate in Williama

usodna ženska Svet24.si

Patološka odvisnost od "norega odnosa"

Zlata ženska Petisvet.si

Samo za ženske: to se zgodi, ko ...

požar v mežici Svet24.si

FOTO: Ljudje so se ponoči večinoma znašli sami,...

kate Svet24.si

FOTO: Princa Charles sta zasenčili obe snahi

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande šokirala s to spremembo

sasa lendero 2 Njena.si

Saša Lendero šokirala kot črnolaska!

nu
nu
0 24.05.2016 16:27:58

V reprezentanci tudi Gorenc Stanković

Profimedia
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je zaradi poškodb Mirala Samardžića in Andraža Kirma v izbrano vrsto poklical mladega srednjega branilca Jona Gorenca Stankovića, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Samardžić in Kirm sta že v ponedeljek tožila nad bolečinami, danes pa je postalo jasno, da ne bosta mogla igrati na prijateljskih tekmah s Švedsko 30. maja v Malmöju in s Turčijo 5. junija v Ljubljani.

"Miral Samardžič je na reprezentančni zbor prišel s poškodbo medenice, po včerajšnjem regeneracijskem treningu pa je hitro postalo jasno, da bo osrednji branilec hrvaške Rijeke potreboval nekaj tednov počitka," so pojasnili pri NZS.Kirm pa je na Brdo prišel z bolečinami v kolenu. "Namesto na trening se je odpravil na slikanje kolena. To je razkrilo poškodbo meniskusa, slednje pa pomeni, da tudi Kirm ne bo mogel pomagati soigralcem na tekmah s Švedsko in Turčijo," so še zapisali pri NZS.

Zaradi poškodb Samardžiča in kapetana Boštjana Cesarja, ki sicer nekaj dni vadi z reprezentanco po posebnem programu, ni pa v kadru za tekmi, je selektor Katanec vpoklicanim centralnim branilcem Aljažu Struni, Mihi Mevlji in Luki Krajncu dodal še enega. Namesto v mlado reprezentanco se bo osrednji branilec dortmundske Borussie, Jon Gorenc Stanković, že danes odpravil proti Brdu, kjer se bo priključil članski reprezentanci.

Članki iz rubrike