Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 25.03.2015 09:25:55

Mladi reprezentanci: Usodna prvi in zadnja

Drago Wernig - TAKA
Selektor Primož Gliha je bil v pričakovanju jutrišnje prijateljske tekme z Ukrajino na koprski Bonifiki (ob 15. uri) prisiljen spremeniti prvotni seznam. Najprej je namesto Luke Krajnca vpoklical Denisa Šmeja, po poškodbi Luke Zahovića je vabilo romalo še na naslov Luke Vekića.

Prijateljska tekma mladih reprezentanc Slovenije in Ukrajine se bo začela jutri ob 15. uri, vstop na Bonifiko bo prost.

Že nekaj časa je bilo jasno, da novi selektor mlade reprezentance na svojem debiju na jutrišnji prijateljski preizkušnji z Ukrajino ne bo imel na voljo popolne zasedbe. Andraž Šporar je na stranskem tiru že od večnega derbija v Stožicah, Petar Stojanović je na seznamu Srečka Katanca, prav tako kot po odpovedi Željka Filipovića tudi Luka Krajnc, naposled je Primož Gliha ostal še brez Luke Zahovića.

880-10-bonifika nm
Nikola Miljković

Obetavni mariborski napadalec se je poškodoval na prvem treningu, počeno ima stopalno kost. Nova obraza v reprezentančni bazi v Strunjanu – treningi potekajo na Bonifiki – sta člana Kopra, Denis Šme in Luka Vekić, ki ima v drugoligašu Ankaranu Hrvatinih status posojenega igralca kanarčkov.

Res škoda, šlo je za nesrečno naključje, a kaj hočemo, se zgodi, tudi poškodbe so sestavni del športa.
Luka Zahović

"Glede na to, da nam manjkajo štirje igralci z dodano vrednostjo, bo zelo zanimivo videti, kako se bo ekipa odzvala. Verjamem, da bodo ostali nogometaši znali izkoristiti priložnost, ki se jim ponuja," je povedal Primož Gliha in misli usmeril proti obračunu z Ukrajinci. "Ni več dobrih in slabih reprezentanc. Vsi trenirajo na podobne načine, po ustaljenih vzorcih. Izraziti slogi nogometne igre, kot so bili nekdaj italijanski, francoski ali nemški, so preteklost. Danes gre bolj za vprašanje dnevne forme, želje in zbranosti. Tekme odloča zmagovalna miselnost."

880-10-gliha ap
Arsen Perić

Glede na to, da nam manjkajo štirje igralci z dodano vrednostjo, bo zelo zanimivo videti, kako se bo ekipa odzvala. Verjamem, da bodo ostali nogometaši znali izkoristiti priložnost, ki se jim ponuja.
Primož Gliha

Slovenski upi si želijo, da bodo tribune na Bonifiki dobro zasedene. "Želimo, da gledalci odidejo domov zadovoljni, ker so videli nekoga, ki jim je izkazal spoštovanje in dal uro in pol zabave. Mi smo tukaj, da zabavamo občinstvo in gledalce prepričamo z borbenostjo ter pozitivnim odnosom. Poskrbeti moramo za njihovo dobro počutje. Zavedati se moramo, da živimo v 'šovu' in da za ljudi delamo predstavo, od katere tudi živimo," je z zanimivim razmišljanjem postregel Primož Gliha.

LUKA ZAHOVIĆ: RAZMIŠLJATI POZITIVNO
"Res škoda, šlo je za nesrečno naključje, a kaj hočemo. Se zgodi, tudi poškodbe so sestavni del športa," je po obisku bolnišnice v Izoli in pred vrnitvijo v Maribor dejal napadalec vijoličastih. V njegovem glasu ni bilo zaznati obupanosti. "Ne sme je biti, ohraniti moram pozitivno razmišljanje in si prizadevati, da bom čim prej okreval," je pristavil Luka Zahović. Po prvih predvidevanjih naj bi najprej tri tedne nosil mavčno oblogo, podrobnejše informacije bodo znane po dodatnih pregledih.

880-10-benedejcic nm
Nikola Miljković

Z NORVEŽANI ZA EP
Medtem ko se mlada reprezentanca pripravlja na prijateljsko preizkušnjo, je kadetska izbrana vrsta na Otoku na turnirju drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Varovanci Igorja Benedejčiča so ga odlično začeli, s 3:0 so premagali vrstnike iz Romunije, drugi dvoboj pa se ni razpletel po slovenskih željah. Anglija je bila boljša s 3:1 (3:0), domačo mrežo je pred 3126 gledalci zatresel Jan Mlakar. Slovenija se je predstavila v zasedbi Vodišek, Karić, Ogrinec (od 41. Petrović), Guček, Rom (od 41. Bužinel), Valenčič, Cvjetičanin, Novak, Sredojević (od 67. Petrič), Mlakar, Elšnik.

Angleži so si že zagotovili uvrstitev na Euro, to pa še vedno lahko uspe tudi obetavnim Slovencem. O njihovi usodi bo odločala zadnja tekma, jutri ob 20. uri se bodo v Burton-on-Trentu udarili z Norvežani. Z zmago bi si zagotovili nastop na zaključnem turnirju, z nekaj sreče bi utegnil zadostovati tudi neodločen izid. Elitni krog kvalifikacij je namreč razdeljen v osem skupin s štirimi reprezentancami. Na evropsko prvenstvo se neposredno uvrsti vseh osem zmagovalcev in sedem drugouvrščenih reprezentanc, ki bodo imele najboljši izkupiček na tekmah s prvo in tretjo ekipo posamezne skupine. Na zaključni turnir je že uvrščena gostiteljica Bolgarija.

SKUPINA 6 
Dozdajšnji izidi: Romunija – Slovenija 0:3, Anglija – Norveška 3:1, Anglija – Slovenija 3:1, Norveška – Romunija 2:0

1. Anglija    2   2   0   0   6:2   6
2. Slovenija  2   1   0   1   4:3   3
3. Norveška   2   1   0   1   3:3   3
4. Romunija   2   0   0   2   0:5   0

Para zadnjega kroga, jutri ob 20. uri: Slovenija – Norveška, Romunija – Anglija

Članki iz rubrike