Jure Ličen s Sofio Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

ue
ue
0 24.03.2015 18:09:18

Z Novakovićem, a brez Brečka (galerija)

Nikola Miljković
Danes je nogometna reprezentanca v Kranu opravila en trening.

Na stadionu v Kranju so danes naši najboljši nogometaši opravili drugi trening v pripravah na petkovo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2016 proti San Marinu in za prijateljsko v Katarju prihodnji ponedeljek.

Srečko Katanec je imel v nasprotju s prvim treningom, ki je potekal v ponedeljek popoldne, na drugem na voljo vse svoje varovance z izjemo Miša Brečka, ki je počival zaradi bolečin v peti. Na desnem bočnem položaju je Katanec uigraval Mariborovega Petra Stojanovića. Na treningu pa je bil prisoten tudi Milivoje Novaković, za katerim je dolga pot z Japonske.


Trening
je danes minil v zanimivem, nekaj drugačnem ozračju, saj izbrana vrsta ni bila edina na stadionu. Svoj trening atletike je namreč hkrati opravilo približno 50 otrok, ki so lahko od blizu spremljali tudi vragolije naših nogometašev.

trening nogomet slovenija zoga
Nikola Miljković

Med tistimi, ki imajo bržčas zagotovljeno mesto v začetni postavi, je Fiorentinin defenzivni vezist Jasmin Kurtić, ki pravi, da je javnost do izbrane vrste kar zahtevna.

"Kar se zadeva javnosti, vedno je razočarana, tudi v primeru, da ne premagaš Anglije. Ampak mi smo v svetu nogometašev in se pač moramo na to navaditi. Proti San Marinu ni tako, da moramo zmagati, ampak moramo iti na igrišče s pravim odnosom. Če bo odnos napačen, potem tekma ne bo šla po naših željah in željah javnosti. Če pa bomo pravi, potem ne bi smelo biti težav," meni Kurtić, ki je obelodanil tudi del recepta za pričakovan uspeh proti San Marinu.

"Treba bo narediti določen pritisk. Če pridejo sem igrat, potem moramo pokazati, da je to naše igrišče, naše okolje, naša država. Treba bo pritisniti, da jih bo strah, mi pa bomo na drugi strani samozavestni in veliko igrali naprej," še pravi Kurtić.

cesar nm
Nikola Miljković

Dejan Lazarević, ki si kruh prav tako služi na Apeninskem polotoku, opozarja, da nobena tekma ni lahka. "Poskusili se bomo maksimalno pripraviti na San Marino. Vemo, da ne bo lahko, ne smemo jih podcenjevati, ker se je že Estonija opekla z njimi. Poskusili bomo dati vse od sebe in zmagati, kar je najbolj pomembno," je povedal hitronogi nogometaš Sassuolo in dodal, da jim vsaka reprezentančna zmaga pomeni veliko, torej bodo skušali do uspeha priti tudi na prijateljski tekmi v Katarju v ponedeljek.

"Vsako reprezentančno tekmo bomo poskusili zmagati. V petek nas čaka pomembna tekma, toda tudi v Katar gremo zmagat. Vsaka zmaga v dresu Slovenije nam veliko pomeni, tako da se bomo potrudili," je zaključil Lazarević.

V sredo sta predvidena dva treninga. Zagotovo se bodo reprezentanti popoldne preselili v Ljubljano, kjer bodo pred petkovim obračunom preizkusili še zelenico v Stožicah.

Članki iz rubrike