Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
12.01.2015 10:04:49
Deli članek:

V Rusiji do tretjega mesta

granatkin.com

Slovenska mladinska reprezentanca se iz močnega mednarodnega turnirja v Rusiji vrača s tretjim mestom.

Zaključil se je 27. turnir v spomin na Valentina Granatkina, nekdanjega podpredsednika Mednarodne nogometne zveze, na katerem je sila uspešno igrala tudi slovenska mladinska reprezentanca. Četa selektorja Igorja Benedejčiča se je na koncu veselila odličnega tretjega mesta, potem ko je dobila štiri od petih tekem. Izgubila je le proti Rusiji, ki se je na koncu veselila tudi prvega mesta.

Slovenci so se v tekmi za tretje mesto pomerili z zasedbo Sankt Peterburga, kjer je turnir tudi potekal, in tekmeca premagali z 1:0. Pred kar 5300 gledalci je bil mož odločitve Semin Omerović, tudi najboljši strelec Slovenije na turnirju, ki je edini zadetek dosegel v 47. minuti. Slovenci so sicer tekmo končali z enim manj, v 81. minuti je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Timi Elšnik.

Barve Slovenije so v Rusiji branili naslednji nogometaši: Anže Malnar (Domžale), Žan Florjanc (Maribor), Haris Dedić (Koper), Marko Klemenčič (Bravo), Tilen Ahec (Aluminij), Dominik Ivkić (Domžale), Timi Elšnik (Aluminij), Jan Repas (Domžale), Andraž Mrkonja (Interblock), Žan Žužek (Domžale), Semin Omerović (Rudar Velenje), Rok Vodišek (Olimpija), Matija Kavčič (Gorica), David Tijanić (Interblock), Adnan Hajdarević (Olimpija), David Škrbec (Bravo), Sandi Ogrinec (Bravo) in Leon Marinič (Gorica). Strokovni štab so poleg selektorja Benedejčiča sestavljali še trener Dejan Kopasić, trener vratarjev Drago Kondić, fizioterapevt Samo Kos, zdravnik Sebastjan Piberl in tehnični direktor Marjan Drvarič.