franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

liz
liz
0 17.11.2014 22:07:51

V Glasgowu pričakujejo aretacije

Reuters
Za slovenske ljubitelje nogometa bo najzanimivejša na seznamu torkovih prijateljskih tekem tista, ki se bo igrala v ljubljanskih Stožicah, kjer bgostovala Kolumbija.

Seveda pa bo zanimivo tudi na drugih igriščih po Evropi in svetu. Izjemno vroče bo prav gotovo na Škotskem, v Celtic Parku bo namreč gostovala Anglija. Med obema državama vlada veliko nogometno (in tudi siceršnje) rivalstvo, ki sega v leto 1872, ko sta se reprezentanci prvič pomerili v Glasgowu.

Seveda ni nikakršno presenečenje, da so dvoboj označili z etiketo visokega tveganja. Škotska policija se temu primerno pospešeno pripravlja na srečanje, ki bi utegnilo zanetiti kar nekaj iskric. Prav tako pa z Otoka že prihajajo novice, da so odgovorni za varnost prejeli nekatere informacije o načrtovanih izgredih.

Zadnji medsebojni obračun teh reprezentanc se je zgodil avgusta lani na Wembleyju. Škotska je dvakrat vodila, na koncu pa se je zmage s 3:2 veselila Anglija. Čeprav je bilo na stadionu okoli 20 tisoč škotskih navijačev, je dogodek minil brez incidentov.



Povsem drugače je bilo, ko je govora o njunem zadnjem dvoboju na škotskih tleh. Ta se je zgodil leta 1999, srečanje na Hampden Parku je minilo v znamenju incidentov, saj so se navijači obeh reprezentanc spopadli tako v središču mesta kot pozneje tudi na stadionu. Epilog: 230 aretiranih.

"Dobili smo informacije o načrtovanih incidentih, v katere naj bi bili vpleteni obe strani. Stoodstotno moramo biti pripravljeni, da bi preprečili kakršnekoli težave. Povečali bomo število osebja, ki bo nadzorovalo situacijo na tekmi. Vse z namenom, da preprečimo vsak poskus huliganstva," je povedal načelnik tamkajšnje policije Andy Bates, ki predvideva, da jutrišnji dvoboj ne bo minil brez incidentov.

Angleži so kupili več kot pet tisoč vstopnic, nekaj naj bi bilo tudi takih, ki imajo vstopnice za sektorje namenjene domačim navijačem. "Pričakujemo aretacije, a ne toliko kot pred petnajstimi leti. Gre za dvoboj visokega tveganja, podobno kot v derbijih Celtica in Rangersa," je še dodal Bates.

Članki iz rubrike