Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

liz
liz
0 17.11.2014 18:00:41

Slovenija je ekstremno obrambna ekipa

Reuters
Pred jutrišnjim prijateljskim obračunom med Slovenijo in Kolumbijo, ki se bo na stadionu Stožice začel ob 18. uri, smo preverili, kaj o srečanju pišejo kolumbijski mediji.

V deželi na sončni strani Alp bo gostovala tretja reprezentanca s Fifine jakostne lestvice. Reprezentanca, ki je na zadnjem svetovnem prvenstvu po štirih zmagah (Grčija, Slonokoščena obala, Japonska, Urugvaj) v četrtfinalu z 1:2 izgubila z gostiteljico turnirja Brazilijo. Kot zanimivost lahko omenimo, da so Kolumbijci na mundialu dobili nagrado za fair-play.

Dva meseca po porazu z južnoameriškimi sosedi sta se ekipi vnovič pomerili v prijateljskem obračunu. Tudi tega (v Miamiju pred skoraj 74 tisoč gledalci) so v svojo korist odločili Brazilci, ki so slavili z 1:0, edini zadetek je v 83. minuti dosegel Neymar.

V zadnjem mesecu pa so 'kofetarji' odigrali še tri prijateljske tekme in na vseh zmagali. Najprej so bili s 3:0 boljši od Salvadorja, nato z 1:0 še od Kanade. V petek pa so v Londonu z 2:1 ugnali Američane, čeprav so ti povedli že v 10. minuti. Za preobrat sta poskrbela Carlos Bacca in Teofilio Gutierrez. "To je bila res težak dvoboj z ekipo, ki je igrala zelo dobro. Zgodaj smo prejeli zadetek, a sem zelo zadovoljen nad tem, kako se je moštvo odzvalo. Fantje se niso predali, borili so se do zadnjega, da so prišli do zmage. Smo na pravi poti," je po srečanju povedal selektor Jose Pekerman.

V nedeljo pa so argentinski strokovnjak na kolumbijski klopi in njegovi varovanci že prispeli v Ljubljano. Medtem domači mediji o svojem jutrišnjem nasprotniku pravijo, da gre za ekstremno obrambno moštvo, v katerem so glavne figure dva vratarja in 35-letni napadalec. Slovenija ima le 23-letno zgodovino, povprečna starost glavnih posameznikov izbrane vrste pa je 28 let.


Pri enem tamkajšnjih glavnih dnevnikov El Tiempu niso pozabili omeniti naših nastopov na Euru 2000 in svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki, kjer je izpadla po prvem delu tekmovanja, zato pa niso omenili nastopa na svetovnem prvenstvu leta 2002 na Japonskem in v Južni Koreji.

Po njihovem mnenju sta glavna igralca tako Samir Handanović in Jan Oblak. Prvi je soigralec (poškodovanega) Fredyja Guarina pri Interju, drugega pa je Diego Simeone v madridski Atletico pripeljal za (vratarsko pozicijo) neverjetnih 16 milijonov evrov.

Prav tako so omenili trenutno stanje v skupini E kvalifikacij za nastop na Euru 2016, v kateri ima Slovenija (podobno kot Švica in Litva) dve zmagi in dva poraza. Na zadnjem gostovanju v Angliji pa je Srečko Katanec nastopil z izjemno obrambno taktiko 4-5-1. V ekipi pomembno vlogo igra Jasmin Kurtić, ki je pri Fiorentini soigralec njihovega Juana Cuadrada, najbolj nevaren napadalec pa je Milivoje Novaković, ki igra na Japonskem, in je drugi najučinkovitejši igralec v zgodovini izbrane vrste.

Dvoboj s Kolumbijo bo za Slovenijo četrti prijateljski v tem letu, po porazih z Alžirijo, Urugvajem in Argentino (vsi so se končali z izidom 0:2), pa bo to prva tekma pred domačo publiko. Zadnja se je zgodila pred enim letom, ko je v Celju z 1:0 padla Kanada, edini gol pa je zabil Valter Birsa.

"Zelo lepo je biti del ekipe. To je zame velika čast, saj ob tako dobrih posameznikih ni lahko priti v izbrano vrste. Z Jamesom sva odlična prijatelja in seveda med nama vlada zdrava konkurenca. Ta reprezentanca ima določen sloves v svetu in tega moramo sprejeti. To za nas ne sme biti dodaten pritisk, temveč, da igramo lep nogomet in nadaljujemo s trdim delom," je povedal vezist Porta Juan Fernando Quintero. "Zelo lepo je videti, kako kvalitetno moštvo smo, ne le v napadu, ampak na vseh igralnih mestih. Igralci so zelo dobri, upam, da bomo še naprej rasli," pa je dejal napadalec dortmundske Borussie Adrian Ramos.

Članki iz rubrike