evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

eč
0 30.10.2014 17:04:45

Angleške težave s slovensko zastavo

thefa.com
Rdeča, bela, plava je Titova zastava, so nekoč peli v Jugoslaviji. Danes je slovenska zastava bela, modra, rdeča, Angleži pa so jo priredili malce po svoje.

Tega, da nas na vseh področjih - tudi v športu - zamenjujejo s Slovaki, smo že vajeni. Tako pač je, imamo podobno ime in tudi podobno zastavo, zato se nekdo, ki ni dovolj previden, hitro zmoti in se opeče. V nogometu se je sicer vsaj v Italiji že začelo dogajati, da zdaj Slovake zamenjujejo za Slovence, kar je tudi posledica dobrih iger številnih slovenskih posameznikov na Apeninskem polotoku. Vseeno pa tudi v nogometu še prihaja do takšnih in drugačnih zapletov.


Naslednji se je zgodil kar Nogometni zvezi Anglije (FA), ki sicer Slovenije ni zamenjala za Slovaško, niti se ni odločila za napačno zastavo. Se ji je pa vseeno prav pri slovenski zastavi zgodil spodrsljaj. Na svoji uradni spletni strani je namreč na podstrani s pari prihajajočimi tekmami angleške članske reprezentance ob omembi Slovenije objavila zastavo, ki je trobojnica in ima pravi grb, toda kar, ko so barve razvrščene narobe: beli sledita rdeča in modra, medtem ko je pravilen vrsti red bela, modra, rdeča. Zgodi se, lahko zapišemo, a vseeno zaključimo z upanjem, da bodo do novembrske tekme na Wembleyju "napakico" vseeno popravili.

Četa Srečka Katanca bo v Londonu gostovala 15. novembra, to bo obračun dveh vodilnih reprezentanc v skupini E kvalifikacij za naslednje evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2016 gostila Francija. Slovenija je v kvalifikacije že res startala z bolečim porazom v Estoniji, toda nato premagala Švico in Litvo ter svojo barko spet usmerila v pravo smer.

Članki iz rubrike