Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
24.10.2024 14:39:25
Deli članek:

Prvi mož Maribora Acun Ilicali iskreno pojasnil, zakaj je zamenjal Šimundžo

Grega Wernig

Danes je Acun Ilicali priletel v štajersko prestolnico in se srečal z novinarji.

Mariborčani so namreč organizirali že pred dnevi najavljeno predstavitveno novinarsko konferenco, na kateri je Acun Ilicali predstavil novega trenerja vijoličastih Boštjana Cesarja. Prvi mož šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov je odgovarjal na najrazličnejša vprašanja, med drugim tudi na to, zakaj se je odločil, da odpusti Anteja Šimundžo in ustoliči legendarnega slovenskega osrednjega branilca. 

"Vesel sem, da sem tukaj. Vedno, ko pridem, se počutim zelo dobro. Prelepo mesto, prelepi ljudje. Za nas je to novo popotovanje, ki ga začenjamo skupaj z navijači, klubom in mestom. Vsi skupaj. Želimo priti do velikih uspehov. Naš cilj je, da te prelepe ljudi naredimo srečne. Kot veste, poleti smo začeli našo pot v Mariboru in zdaj smo v trenutku, ko želimo dati vse svoje znanje v ta klub. Na naši poti do uspeha smo se odločili, da bomo delali skupaj z dragim Boštjanom Cesarjem. Verjamemo vanj, on je naš nov trener in mislim, da je on prava oseba in prava osebnost za Maribor. Ima pravi nogometni um, mislim, da bo klub popeljal do uspehov. Zelo sem vesel, da smo ga pripeljali v klub. Prihodnost z njim je svetla. Zahvaljujem se mu, da je sprejel našo ponudbo in mu izrekam dobrodošlico v našo družino," je novinarsko konferenco odprl Ilicali.

Nato pa razkril glavni razlog, zakaj se je odločil odpustiti Anteja Šimundžo. "Glavni razlog? Smo novi v tej državi, toda prišli smo z določenim projektom. In v nogometnem svetu, v katerem sem že 20 let, sem se naučil, da če želi klub iti naprej, mora biti popolna harmonija med lastnikom in trenerjem. Nič slabega ne morem reči o našem bivšem trenerju Anteju. Zelo prijeten možakar in dober trener, ampak če želimo priti do uspeha, potem moramo iti vsi v isti smeri. Od lastnika do trenerja. Prišli smo z novim projektom, za novo prihodnost. Da bi bili uspešni, moramo imeti trenerja, ki naše nogometno razmišljanje odobrava, s katerim želi delati. Ta ločitev, nerad uporabljam besedo odpustiti, z Antejem je bazirana na naših prihodnjih načrtih. Ne morem reči, da je slab trener ali da je imel slabe rezultate, ampak če vprašate mene kot generala – moje srce je v nogometu. In delam z ljudmi, ki imajo enako razmišljanje in s katerimi sem popolnoma na isti valovni dolžini. Za nas je to Boštjan v tem trenutku in zelo smo veseli, da smo sprejeli to odločitev," je razložil turški medijski mogotec.