Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
18.10.2024 20:22:08
Deli članek:

Z Ilicalijem sem govoril le enkrat - Šimundževe besede o Turkih pa so presenetile marsikoga

alesfevzer.com

Izjemno zanimiv izsek iz ekskluzivnega intervjuja Anteja Šimundže za Ekipo - njegov pogled na turške vlagatelje je morda drugačen, kot ste pričakovali.

Ste takoj, ko so Turki prevzeli vajeti v svoje roke, dobili občutek, da imate njihovo podporo? Ali ste mogoče dobili občutek, da se vas želijo 'znebiti'? In da želijo postaviti svojega človeka, kar je sicer povsem legitimno.

O tem nisem razmišljal. Iz preprostega razloga, ker sem bil osredotočen na športni del. In dejstvo je, da je športni del vlečna lokomotiva. Ne, o tem, ali imam podporo ali ne, dejansko nisem razmišljal, temveč zgolj o tem, da bi čim bolje opravljal svoje delo. Prav tako kot moji sodelavci. Da bi igrali čim bolje, da bi igralci napredovali ... Ker na vse ostalo nismo imeli vpliva, lahko pa povem, da kakšnega negativizma nisem začutil.


Se je z vstopom vlagateljev morda spremenil tudi odnos staroselcev v klubu do vas? Oziroma kljub vsemu še vedno vodilnih mož in ostalih zaposlenih.

Ne, ne … Ostali smo na isti valovni dolžini. Poznamo se tako dolgo, da bi bilo zame veliko presenečenje, če bi se naši odnosi spremenili.


Kolikokrat ste se srečali ali pogovarjali z Acunom Ilicalijem?

Enkrat. Po tekmi z Olimpijo v Ljudskem vrtu.


Njegova podaljšana roka pod Kalvarijo je Cem Basgul. Kakšen je bil vajin odnos?

Vidi se, da je mlad, predvsem pa je povsem normalno, da s svojimi razmišljanji in usmeritvami ščiti lastnika. Kot osebo ga ne poznam. Nisva bila dolgo skupaj, ampak najin odnos je bil korekten. Profesionalen. Je delaven, od mene in od ljudi v klubu je dobival ogromno informacij, ki jih je potreboval. Ali jih je sprejel na pravšnji način, v kolikšni meri so mu koristile, je vprašanje zanj.


Ste bili po vstopu turških vlagateljev pri svojem delu samostojni?

Vedno!

Bi se danes v kakšni situaciji odzvali drugače? Ali kaj obžalujete?

Ne, ne obžalujem ničesar. Moje delo je, da ekipa igra dobro, da dosega dobre rezultate. To nam je uspelo, poleg tega smo določene igralce, kot sem že omenil, vrnili na želeno, na višjo raven. Soudani je deloval kot mladenič, o Iličiću se je spet začelo pisati tudi v Italiji, Milec je zbral toliko tekem, kot jih je prej v letu in pol, vrnili smo Sikoška … Napredovali so posamezniki, napredovala je ekipa. Ničesar ne bi spreminjal, se pa zavedam, da je vedno lahko boljše, a sem prepričan, da smo bili na dobri poti.