Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
18.10.2024 11:58:22
Deli članek:

Grožnje s smrtjo in uničena Cesarjeva imovina v Ljubljani - pamet v glavo pred nedeljo (foto)

Grega Wernig

Pamet v glavo vsi skupaj, to je nedopustno, tako ne bomo prišli nikamor!

Boštjan Cesar bo v nedeljo uradno debitiral na klopi Maribora, in sicer bo - nogomet ima pač rad takšne zgodbe in takšne ironije - bo v novi vlogi prvič ravno v svoji Ljubljani, kjer se je rodil, odrasel in kjer še vedno živi njegova družina. Pa ne samo to, skupaj z Bojanom Jokićem, Kranjčanom, ki je postal njegov pomočnik pri vodenju najbolj trofejnega slovenskega kluba, ima v Ljubljani tudi športni center in nogometno šolo. Vsi dobro poznajo Bazo v Štepanjskem naselju, ki je med lokalnim prebivalstvom izredno priljubljena. 

In ravno ta center jo je pošteno skupil pretekli konec tedna, ko so se nanj spravili vandali. Na nikogar ne bomo kazali s prstom, a verjetno je šlo za tako ali drugačno frakcijo navijačev Olimpije, ki so se pošteno znesli nad objektom. Vse skupaj so sicer zelo hitro popravili, a škode je bilo kar nekaj - od povsem popisanih zidov do povsem razbitih vrat na vhodu v Bazo. Pri čemer je bilo nekaj žaljivk v napisih izjemno grobih in grdih, najhujša med njimi pa je bila tudi neposredna grožnja s smrtjo. 

Vedno bomo razumeli navijaške strasti in brez njih nogometa seveda ni - tako kot razumemo vse, kar se je na obeh straneh Trojan zbudilo ob zares odmevnem in nepričakovanem Cesarjevem odhodu z mesta pomočnika selektorja slovenske reprezentance na položaj trenerja Maribora. Toda vandalizem je nedopusten, žaljivke prav tako, grožnje še najbolj. To naj bo jasno, da bolj ne more biti. In to naj imajo pred nadaljevanjem sezone v mislih čisto vsi. Sploh pa pred nedeljo, ko bo Boštjan - zaslužen in pomemben tako  v vlogi reprezentanta, nogometaša v evropskih kubih in pomočnika Matjaža Keka - v Ljubljani začel svojo novo zgodbo. 

Pamet v glavo, torej. Meja mora biti, nihče ne bi smel čeznjo in ob Boštjanovih novih izzivih je na to treba še posebej opozoriti. 

Galerija