Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.10.2024 14:05:17
Deli članek:

Ljubljančan na klopi Maribora? Boštjan Cesar z zanimivimi besedami o tej 'pereči' temi

Grega Wernig

Boštjan Cesar se je predstavil kot novi trener Maribora.

Pred slabim tednom dni je najprej odjeknila novica, da Ante Šimundža ne bo več trener Maribora, zelo kmalu za tem pa nam je uspelo izvedeti, da bo na klop sedel nihče drug kot (zdaj že nekdanji) pomočnik selektorja Matjaža Keka Boštjan Cesar. Stvari so se odvile zelo hitro, Cesar je še pred tekmo z Norveško zapustil reprezentančni tabor, odpotoval v Turčijo in se tam dogovoril za sodelovanje z Mariborom. 

Odzivi navijačev po tej spremembi so bili mešani, od tega, da so pozdravili spremembo na klopi, do vse prej kot prisrčnih pozdravov novemu trenerju. Mnoge privržence kluba je zmotilo dejstvo, da je vodstvo kluba odpustilo legendo Maribora in ga zamenjalo z Ljubljančanom, svojo nejevoljo pa so izrazili tudi pod številnimi objavami na družbenih omrežjih. De je Cesarjeva poteza odmevala na obeh straneh Trojan je torej neizpodbitno dejstvo, novi trener Maribora pa se je tako odzval na vsa glasna sporočila: "Preteklosti ne morem spremeniti, starša sta iz Ljubljane in sem se rodil tam. Vsake sanje in vsake želje mladega trenerja pa je delati sam in mislim, da ni bilo vprašanja po takšnem klicu."

V nadaljevanju je še dodal, da ga je v prvi vrsti pritegnil projekt in da v Mariboru vidi velik izziv. "Tisti, ki me poznajo, vedo, kakšen sem. Lahko zagotavljam, da bom na vsakem treningu dal sto odstotkov, na vsaki tekmi. To energijo, ki jo imam, bom dal ekipi, imam veliko izkušenj, moji mentroji so bili veliki trenerji. Od vsakega je dobro kaj vzet, imam pa svojo filozofijo. Maribor kot Maribor ima fenomenalne navijače in mesto živi za nogomet, mislim, da je odločitev prava," je še popihal na dušo navijačem vijoličastih.