Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.10.2024 16:42:58
Deli članek:

Cesar je poslal odmevno sporočilo selektorju Matjažu Keku: "Nad njegovimi izjavami sem presenečen, ker ..."

Grega Wernig

Boštjan Cesar se je po prvem treningu dotaknil tudi reprezentančne zgodbe.

Zdaj že nekdanji pomočnik selektorja Matjaža Keka Boštjan Cesar je v ponedeljek opravil prvi trening kot trener Maribora in tako začel svojo samostojno trenersko pot. Po opravljenem treningu in spoznavanju svojih novih varovancev je Cesar na kratko spregovoril tudi s predstavniki sedme sile. 

Med drugim je beseda nanesla na njegovo reprezentančno slovo dva dneva pred pomembno tekmo z Norveško, po tekmi v Kazahstanu pa je o nenadnem slovesu svojega najtesnejšega sodelavca spregovoril tudi Matjaž Kek. "Včeraj sem pogledal v oči moja oba najožja sodelavca, ki sta mi zatrdila, da ostaneta v strokovnem štabu reprezentance. Ne bo pa ta mesec do novembrskega termina lahek. Treba je poiskati adekvatne ljudi, ljudi, ki najprej hočejo delati z nami, ki imajo znanje in ki imajo karakter. Vse to smo imeli v eni osebi. V osebi, ki se ji še enkrat zahvaljujem, ampak svoje si pa mislim. To mi verjetno noben ne sme vzeti in to me verjetno tudi razumete. Jaz imam popolno zaupanje v ljudi okrog mene. Ampak mislim, da smo naredili vsi napako, ker se na tak način in v tem trenutku to ne bi smelo zgoditi. To se enostavno mora prej preprečiti. Morda tudi moja napaka, karkoli, kar se tega tiče," je med drugim povedal Kek.

Na njegove besede se je odzval tudi Cesar: "Presenečen sem glede tega. Prvi, ki je izvedel, je bil selektor Matjaž Kek. Prvi pred vsemi. Najin pogovor je bil fenomenalen. Nato sem poklical predsednika Mijatovića in vse je bilo pozitivno, zato sem malo presenečen, da pridejo takšne stvari ven. Narazen smo šli v korektnih odnosih."