Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
01.10.2024 18:48:51
Deli članek:

Ekipina enajsterica 10. kroga: Bravo, Bravo! Plus

alesfevzer.com

Vse oči so bile v 10. krogu slovenskega državnega prvenstva uprte v Prekmurje, kjer je bil na sporedu drugi veliki prekmurski derbi, tokrat v Lendavi. Znova se v lepoti ni umiralo, za razliko od Fazanerije, ko je Mura slavila z 1:0, tokrat gledalci niso videli nobenega zadetka. Favorita za naslov prvaka, Maribor in Olimpija, nista imela težav proti Domžalam oziroma Primorju, je pa Bravo dokazal, da je tudi v tej sezoni izredno konkurenčen, potem ko je v vaterpolskem nogometu ugnal aktualne slovenske državne prvake Celjane. Koper je v izdihljajih tekme z igralcem več na igrišču premagal Radomlje in še drži stik z vrhom.

VRATAR

6,5 FLORIJAN RADUHA (Mura)

Težko bi sicer rekli, da je imel vratar Mure na velikem prekmurskem derbiju težko nalogo. So pa Lendavčani sprožili pet strelov v okvir njegovih vrat, on pa je uspel ostati nepremagan. Izkazal se je predvsem pri strelu Mariniča od daleč.

BRANILCI

6 VELJKO MIJAILOVIĆ (Koper)
Na položaju desnega bočnega branilca je bilo v tem krogu zelo težko izbrati tistega, ki bi si zaslužil mesto v najboljši enajsterici, kajti velika večina jih je dobila, tako kot branilec Kopra, oceno 6, ki ni ravno vrhunska.

6,5 MARCEL RATNIK (Olimpija)
Kapetan Olimpije in komandant obrambe zmajev je še enkrat več odigral tekmo brez napake. Obramba zmajev je izjemno trdna, na 10 tekmah je prejela zgolj štiri zadetke (tako malo jih je prejel še Koper), zasluga gre tudi Ratniku.

6,5 LAN VIDMAR (Maribor)
Nekaj časa je bil na stranskem tiru, malce zaradi poškodbe, malce zaradi slabše forme. Toda Vidmar počasi znova prihaja v formo, na tekmi z Domžalami je z nekaj drsečimi starti v zadnjem trenutku rešil svojo ekipo pred nevarnostjo.