Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.09.2024 20:14:52
Deli članek:

V Ljudskem vrtu segli v (turški) mošnjiček in pripeljali zanimivo okrepitev

alesfevzer.com

Maribor je v velikem slogu napovedal novo okrepitev v Ljudskem vrtu.

Zadnji dan prestopnega roka so v Mariboru končali v slogu: po Luki Krajncu, ki se je po 13 letih vrnil domov, so v Ljudskem vrtu predstavili še enega novinca. Gre za madžarskega krilnega napadalca Györgya Komáromija, mladega madžarskega reprezentanta in člana tamkajšnjega prvoligaša Puskás Akademia.

22-letni krilni napadalec je v dosedanjem delu sezone v petih tekmah madžarskega prvenstva dosegel dva zadetka, skupaj pa je zbral natanko 100 nastopov med elitno druščino madžarskega nogometa. V prvoligaški konkurenci se je 17-krat vpisal med strelce in zabeležil 12 asistenc. Za Maribor je podpisal pogodvo, veljavno do poletja 2027.

NK Maribor

Tokrat pa prestopa za klubsko spletno stran ni komentiral športni direktor Marko Šuler, temveč Tan Kesler, nogometni direktor projektor Acuna Ilicalija: "Navdušeni smo, da smo pripeljali igralca, ki smo ga spremljali že nekaj časa. Pridružil se bo uglednemu klubu in verjamemo, da bo pomenil dodano vrednost v boju za naslov prvaka. Prejemamo ponudbe za več naših igralcev in jih temeljito ocenjujemo. Nobenega igralca nimamo namena obdržati proti njegovi volji. Naša prioriteta je ugled Nogometnega kluba Maribor. Šli bomo naprej z igralci, ki si neizmerno želijo predstavljati ta dres in s strastjo igrati za klub ter naše navijače."

Komáromi se bo soigralcem pridružil v sredo, trenutno je v reprezentanci U 21. "Ko sem izvedel za ponudbo Maribora, sem se po predstavitvi projekta pogovoril s starši in se brez oklevanja odločil, da bom igral za največji ter najboljši slovenski nogometni klub, z lepim stadionom, pred najboljšimi navijači. Pri svojih 22 letih in 100 tekmah v prvi madžarski ligi se počutim pripravljenega, da pokažem svoje zmožnosti in značaj na višji ravni. Imam že nekaj izkušenj na reprezentančni ravni, z mlajšimi selekcije sem zbral skupaj 53 nastopov in bil tudi med udeleženci svetovnega prvenstva do 17 let. Prepričan sem, da lahko z Mariborom uresničimo skupne cilje. Pri tem bi rad prispeval zadetke in asistence, hkrati pa pomagal tudi do zmag in trofej tudi z izpolnjevanjem skupnih obrambnih nalog. Ogledal sem si že nekaj tekem in lahko zagotovim navijačem, da bomo skupaj dosegli veliko dobrih zadev. Skupaj! En klub. Ena čast!" je povedal madžarski mladi nogometaš, za katerega je Maribor odštel odškodnino.