Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.08.2024 13:34:19
Deli članek:

Bo Maribor ostal brez ‘kapitalca’? Pred izhodnimi vrati Ljudskega vrta eden glavnih adutov, zanj se pogaja ...

alesfevzer.com

To pa bi bil udarec za vijoličaste.

Pri hrvaškem prvoligašu Osijeku so po skromnem uvodu v novo sezono odločeni okrepiti ekipo trenerju Federicu Coppitelliju. Na vrhu seznama okrepitev pa je po poročanju Sportskih novosti napadalec Maribora Arnel Jakupović.

“To glede na njegove številke ne čudi,” so zapisali pri omenjenem časniku in pohvalili Jakupovićevih 17 prvenstvenih zadetkov iz prejšnje sezone, s čimer mu je le eden zmanjkal do naziva najboljšega strelca lige,in kar petih prvenstvenih ter dveh evropskih golov na desetih tekmah nove sezone. Hrvatom je všeč tudi življenjepis avtorja 50 tekem in 25 zadetkov za mlajše selekcije avstrijske reprezentance; kalil se je v Middlesbroughu in Juventusu, igral je tudi za Empoli, Sturm in Domžale, preden se je začel dokazovati in izkazovati v Mariboru. Sportske novosti še pišejo, da so pogajanja med kluboma v polnem teku, epilog pa bi naj bi znan v naslednjih dneh.

V Osijeku verjamejo, da bi bil Jakupović odlična okrepitev za napad, ki je z odhodom Ramona Miereza postal precej ranljiv del ekipe, kar zadeva Maribor pa je tako ali tako jasno, da bi bil Jakupovićev odhod velik udarec, saj gre za enega od nosilcev igre.