Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
12.08.2024 18:22:06
Deli članek:

Kje so Albert Riera in njegovi varovanci?

Martin Metelko

V sredo zjutraj bodo odpotovali v Dublin.

O katastrofalni igralni površini na stadionu Z'dežele je bilo v preteklem obdobju povedanega in napisanega že veliko, tudi tista na Skalni kleti ni v pretirano boljšem stanju. "Zaradi nastalih razmer sem močno razočaran. Želimo v Evropo, želimo biti prisotni v mednarodni konkurenci. Za to smo pripravljeni storiti marsikaj, potem pa se nam pripeti kaj takega. Na tak način smo videti kot amaterji, želimo si vse kaj drugega. To res ni dobro," pred dnevi nejevolje ni skrival Valerij Kolotilo. "Prizadevamo si, da bi našli rešitev, da bi lahko trenirali v normalnih razmerah. Morda nam bo NZS šla na roko in bomo lahko odšli v NNC Brdo, morda nam bo pomagal kateri od okoliških klubov. Tega ne želimo samo zato, da bi ekipi omogočili kakovostno vadbo, ampak se hkrati želimo izogniti velikemu tveganju za poškodbe. Pri nas je vsekakor velika nevarnost za zviti gleženj, ali še kaj hujšega," je še pristavil prvi mož slovenskih šampionov.

Namen je dosegel, našel je izhod v sili. Albert Riera in njegovi varovanci so v ponedeljek zjutraj zapustili Celje in se odpravili v Preddvor, kjer so opravili trening na kakovostni zelenici. V knežje mesto se niso vračali, vajo bodo Gorenjskem ponovili tudi v torek in v sredo zjutraj z brniškega letališča poleteli proti Dublinu, kjer jih v četrtek čaka povratna tekma 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Shamrock Rovers. Grofi so na svoji 'njivi' slavili z 1:0.

Mar poznate prvaka še kakšne države, ki doma nima ustreznih pogojev za vadbo? In zares je paradoksalno, da se to pripeti nekomu, ki je pripravljen za uresničitev ambicioznih ciljev nameniti zares velik finančni vložek. Za slovenske razmere ogromnega ...

nk-celje.si

nk-celje.si