Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN
Ekipa SN
10.08.2024 09:37:25
Deli članek:

Razkrivamo: Dragulj slovenskega nogometa na pragu vrnitve, to je posel, ki bi zadovoljil številne

alesfevzer.com

Slovenski prvoligaši imajo še do konca meseca čas za nove okrepitve.

V Celju je zelo pestro. Odhodov in prihodov bo gotovo še nekaj, iz zanesljivega vira pa smo dobili namig, da obstaja precejšna verjetnost, da bodo grofi dobili še 'ekstra bonus'. Po teh navedbah so Celjani v resnih pogovorih, da na domače zelenice vrnejo dragulja slovenskega nogometa in svojega 'izgubljenega sina' Svita Sešlarja.

Po odličnih igrah v dresu Olimpije mu je uspel donosen prestop v Turčijo, vendar se v Eyüpsporju ni znašel ravno idealno. Pod taktirko legendarnega Arde Turana je zbral 21 ligaških nastopov in se dvakrat vpisal med strelce, vendar je bil le petkrat član začetne enajsterice. Na prvenstvenih preizkušnjah je na igrišču preživel le 597 minut, odigral je še dva pokalna dvoboja in kakopak je jasno, da s svojim statusom ni zadovoljen. Njegov učinek pa razumljivo ni navdušil delodajalcev, zato se je odprla možnost, da bi zamenjal klubske barve.

Valerij Kolotilo in sodelavci so v tem prepoznali svojo priložnost ter krenili v akcijo. Za zdaj 'ofenziva' menda poteka obetavno. Dvaindvajsetletni napadalno usmerjeni vezist je naklonjen vrnitvi domov, s Celjani naj bi se že uskladil glede pogojev sodelovanja, tudi pogovori s predstavniki Eyüpsporja se bojda razvijajo v pozitivno smer.

Spomnimo, da Turki Olimpiji še vedno dolgujejo 1,2 milijona odškodnine za Svita Sešlarja in v tem poslu bržčas vidijo rešitev, da bi Ljubljančanom poravnali vsaj večji del obveznosti. Kakšnih pretiranih preglavic, da bi si mladi slovenski reprezentant znova nadel celjski dres, potemtakem ne bi smelo biti, ampak vse vendarle ni tako enostavno, kot je videti. Iz krogov blizu kluba prihajajo informacije, da naj bi bil kamen spotike igralčev zastopnik Nenad Protega. Nekdanji odlični vezist, ki je polno zaposlen z mnogimi funkcijami, naj bi v tem poslu za zdaj zahteval prevelik delež, a seveda se lahko zadeve tudi hitro obrnejo, se spremenijo.

Razplet naj bi bil znan že zelo kmalu ..