Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.08.2024 08:05:42
Deli članek:

Veličastna zmaga Olimpije: Tako je padel Šerif, tukaj so vsi trije zadetki ... (video)

alesfevzer.com

Olimpija je z visoko zmago proti Šerifu naredila velik korak proti zadnjemu krogu kvalifikacij v konferenčni ligi.

Kljub vsem težavam, s katerimi se v zadnjem obdobju spopada moldavski Šerif, takšne prevlade Olimpije na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo ni pričakoval nihče. Zmaji so v domačih Stožicah tekmecu iz Tiraspola pokazali, kdo je glavni, prevladovali v vseh elementih igre, na koncu pa zasluženo slavili visoko zmago s 3:0.

Prvi gol je padel ob koncu prvega polčasa, ko je Dino Kojić prodrl v kazenski prostor, tam ga je spotaknil Matheus Lins, tako da je sodnik pokazal na belo piko. Za strel z nje se je odločil Pedro Lucas in žogo poslal pod prečko za zasluženo vodstvo z 1:0. V 65. minuti je ljubljanska zasedba podvojila prednost, v protinapadu je Lucas na koncu lepo oddal žogo za hrbet Šerifove obrambe do Agustina Doffa, slednji pa je nato stekel do roba kazenskega prostora in zadel za 2:0.

Ob čisto nenevarnih gostih je bilo v 84. minuti že povsem zasluženih 3:0 za domačo ekipo, strelec je bil David Sualehe, ki je streljal z zunanjim delom čevlja z roba kazenskega prostora.

Vrhunce dvoboja si lahko ogledate v spodnjem posnetku, povratna tekma pa bo na sporedu prihodnji četrtek v Tiraspolu. Začela se bo ob 19. uri.