Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.08.2024 22:22:51
Deli članek:

Nov udarec za prvake!! Celjani po petardi v Bratislavi, zdaj izgubili še v PLT!

Jure Banfi

Nogometaši Mure so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 1:0 (1:0).

Mura - Celje 1:0 (1:0)
* Stadion Fazanerija, sodniki: M. Jug, Žunič, Gabrovec.
* Strelec: 1:0 Strajnar (10.).
* Mura: Raduha, Pucko, Cipot, Sadriu, Proleta, Maruško (od 86. Tripi), Nuhanović (od 86. Turudija), Kurtović, Strajnar (od 79. Ščernjavić), Vizinger (od 67. Kurež), Maroša (od 79. Spiridonović).
* Celje: Štubljar, Krefl (od 46. Kavčič), Nemanič, Vuklišević, Kouter (od 46. Pišek), Dulca, Popović (od 66. Matko), Menalo, Aarons (od 46. Bobičanec), Brnić, Edmilson (od 46. Kvesić).
* Rumeni kartoni: Vizinger, Cipot, Maruško, Kurtović, Proleta; Aarons.
* Rdeči karton: /.

Državni prvaki iz Celja so pod vodstvom Alberta Riere po visokem porazu v kvalifikacijah lige prvakov proti Slovanu iz Bratislave doživeli nov udarec. Z dodobra spremenjeno začetno postavo je Celje doživelo poraz še v Murski Soboti.

Domača Mura je dobro nevtralizirala celjske poskuse, mož odločitve pa je bil Mark Strajnar z golom v deseti minuti. Mura tako ostaja po treh tekmah stoodstotna in na vrhu lestvice, Celje ima ob tekmi manj zmago in poraz.

Sobočani so tekmo odločneje začeli in povedli v deseti minuti, potem ko je po podaji Klemna Pucka z leve strani zadel Strajnar, ki je kljub temu, da je bil ob njem Damjan Vuklišević, spretno s peto ukanil Lovra Štubljarja.

Jure Banfi
Nogometaši Mure so se veselili tretje zaporedne zmage. Foto Jure Banfi

Celjane, ki so igrali brez poškodovanega Žana Karničnika, tudi sicer pa je po visokem evropskem porazu v Bratislavi Riera kar premešal začetno enajsterico, je to malce prebudilo, prevzeli so pobudo, v 21. minuti pa je Rolando Aarons prišel do strela, vendar je bil Florijan Raduha pripravljen.

V 29. minuti so se Sobočani, ki so bili v prvem polčasu vsaj enakovredni Celjanom, na kratko veselili drugega gola, iz bližine je zadel Amadej Maroša, vendar so sodniki dosodili prepovedan položaj.

Premalo konkretna igra Celja je Riero prisilila v menjave, na začetku drugega polčasa je v igro poslal štiri nove igralce. Toda Celjani še naprej niso resno ogrožali Raduhe, v 60. minuti je sicer Luka Bobičanec prišel do strela z glavo, a meril precej previsoko.

V 62. minuti so tudi Celjani zadeli, vendar je bil tudi Ivan Brnić v nedovoljenem položaju, tako da je ostalo pri vodstvu črno-belih. Brnić je poskusil tudi v 64. minuti, vendar Raduha spet ni imel težkega dela.

Kljub znakom prebujanja Celju ni uspelo najti usodne luknje v Murini obrambi, ob discipliniranih domačinih ni bilo niti prave ideje, kako bi jo poiskali.

Mura bo v 4. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Mariboru, Celje pa bo gostilo Radomlje.