Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN / Robert Balantič
Ekipa SN / Robert Balantič
15.07.2024 09:15:16
Deli članek:

Kapetan Mure pojasnil svojo odločitev o koncu kariere: "To ni več to. Nima smisla, da bi kradel ..."

ma

V sobotnem večeru je udarilo kot strela z jasnega. Iz Fazanerije so v javnost posredovali informacijo, ki je ni pričakoval nihče in je osupnila navijače Mure. Povrhu v neprimernem trenutku tik pred začetkom sezone – kapetan Žiga Kous se je odločil za konec profesionalne kariere. Pri 31 letih! O možnosti takšnega scenarija ni bilo ne duha ne sluha, osuplost vseh tistih, ki se jim po žilah pretaka črno-bela kri, je temu primerna.

Po (ne)prespani noči smo želeli še dodatna pojasnila. »Že nekaj časa sem opažal, da se mučim. Da to ni več to. Nima smisla, da bi nekomu kradel mesto v ekipi. Res tako mislim. Kar dolgo sem razmišljal o tem? Začelo se je v obdobju po Dejanu Grabiću. Ne, odločitve nisem sprejel z danes na jutri. In nikakor ni bila lahka. Morda je dejansko prehitro za takšen korak, a ko se 'matraš', ni pravega učinka. Niti užitka. To je stresno, nato nervozo nosiš še domov in prideš do stopnje, ko se moraš odločiti. Verjel sem, da se bo v teh pripravah zgodil kakšen preklop, žal se ni. Menim, da je tako najbolj pošteno; do drugih in do sebe,« je dejal zdaj že nekdanji desni bočni branilec, ki bržčas še ni pregledal vseh sporočil, ki so zasula njegov telefon. Ker jih je 'milijon'. »Da, ogromno jih je. Lepo je, da na takšen način spoznaš, da povsod imaš prijatelje in da sem navsezadnje nekaj tudi naredil,« se je odzval Žiga Kous.

Naslednje vprašanje se zastavlja samo od sebe – kako naprej? Kot so omenili muraši, obstaja možnost, da ostane v klubu. »Pogovarjamo se o tem. Če sem iskren, se vidim v klubu tudi v prihodnje. Ker mi je dal ogromno. Veliko mi pomeni, da sem dobil takšno ponudbo, ogromno mi je dal tudi nogomet. A najprej si bom vzel nekaj časa zase in za družino. Da se malce 'odklopim', potem bomo videli, kako in kaj naprej,« je pojasnil eden od ljubljencev navijačev, ki pa kopačk vendarle še ni obesil na klin: »Na amaterski ravni še mislim igrati. Za dušo.«