© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
03.07.2024 11:13:43
Deli članek:

Po mrku Rogaška svojim igralcem greni življenje in onemogoča prestope?

Martin Metelko

Člani aktualnih pokalnih zmagovalcev si iščejo nove kluba.

Koprčani so predstavili četrto poletno okrepitev. Po Metodu Jurharju, Sandru Jovanoviću in Luki Bašu je kanarček postal še 23-letni desni bočni branilec Veljko Mijailović, ki je podpisal pogodbo do poletja 2026. V pretekli sezoni je igral za Metalac iz Gornjega Milanovca, ki je izpadel iz srbske drugologaške druščine, zbral je 29 nastopov.

V slovenski Istri sta prav tako obetavni hrvaški vezist Patrik Mrkela iz Slaven Belupa in 27-letni hrvaški napadalec Nikola Burić iz italijanskega C-ligaša Legnana. Oba naj bi ostala v Slovenski Istri, zagotovo pa bo konkurenco za mesto v zvezni vrsti zaostril preudarni Di Mateo Lovrić, ki smo ga spoznali v dresu Rogaške. Štiriindvajsetletni nogometaš naj bi se s Primorci že dogovoril o vseh podrobnostih sodelovanja, a Koprčani si ne želijo zapletov in se za zdaj menda 'bojijo' podpisati pogodbo ter ga predstaviti kot novega člana. Čeprav je Lovrić po mrku v zdraviliškem mestu prekinil pogodbo, kar je potrdila tudi Registracijska komisija NZS, naj bi si vodilni možje aktualnih pokalnih zmagovalcev in zdaj že nekdanjega prvoligaša vendarle močno prizadevali, da bi preprečili oziroma ovirali njegov in prestope številnih ostalih igralcev, ki so si na igrišču zagotovili obstanek med elito. Bojda jim nagajajo, jim 'grenijo življenje' in od novih delodajalcev zahtevajo nadomestilo. Tovrstnih namigov smo v preteklem obdobju dobili kar nekaj, povrhu iz več krogov, tudi zapis Roka Pirtovška na Instagramu 'o nekorektnosti vodstva kluba' je bil dovolj zgovoren ...

Nova in hkrati najbolj vznemirljiva nova moč kluba iz pristaniškega mesta bo postal tudi Omar El Manssouri. Dvaindvajsetletni napadalno usmerjeni vezist prihaja iz Francije in ima tudi potni list Maroka. Je otrok Strasbourga, s katerim je podpisal profesionalno pogodbo, nazadnje je igral za drugo ekipo Guingampa v četrti ligi – v prejšnji sezoni je ubral 25 nastopov in dosegel devet golov. Ob tem dodajmo, da ni premikov v zadevi Timothe Nkada. Francoz še naprej ne želi podaljšati pogodbe, ki mu bo potekla konec leta, in dejstvo je, da je zadnjo tekmo za Koper že odigral, njegov zastopnik pa naj bi obljubil, da bo našel klub, ki bo pripravljen odšteti tudi nekaj odškodnine.