© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN / rb
Ekipa SN / rb
03.07.2024 09:16:52
Deli članek:

Se bo 'izgubljeni sin' iz Celja vrnil v Muro? Črno-beli razmišljajo, da bi v Fazanerijo vrnili ...

Sam Allen
Priprave v ZDA.

Nogometaši Mure se bodo jutri vrnili iz Združenih držav Amerike, oziroma iz okolice Detroita, kjer so v preteklih dneh kot gostje Georgea Juncaja opravili del priprav na novo sezono.

Tudi pod budnim očesom novega strateškega partnerja soboškega prvoligaša, ki je kot izjemno velik ljubitelj nogometa spremljal tako rekoč vse treninge in hkrati navezal stike s člani strokovnega vodstva in igralci, kar kakopak ni nepomembno. Črno-beli so onstran Atlantika odpotovali v dokaj okrnjeni zasedbi. Zaradi okrevanja po poškodbi so doma ostali Aljaž Antolin, Robert Čakš, Emir Saitoski in Tarik Bagola, prav tako kot Timotej Brkić in Žiga Laci, ki sta odsotna že več mesecev in bosta še kar nekaj časa, v najboljšem primeru bi se na igrišče utegnila vrniti šele v končnici jesenskega dela prihajajočega prvenstva. Z ekipo ni odpotoval niti Leard Sadriu, ki zaradi časovne stiske ni uspel pridobiti vizuma. Poleg tega ne gre zanemariti, da je Fazanerijo zapustilo že šest igralcev; novim izzivom naproti so se odpravili Ben Cottrell, Julien Lamy, Alexandros Kyziridis, Ivan Šarić, Daniel Katić in kot zadnji Žan Trontelj, ki je okrepil ukrajinsko Zorjo.

Za zdaj je edina nova moč Mark Strajnar, ki bo imel v prekmurskem nogometnem hramu naslednjih 12 mesecev status posojenega igralca Maribora. Njegov prihod je sicer marsikoga presenetil, saj ima Mura ob levi stranski črti Klemna Pucka in Tilna Ščernjaviča, toda menda je ena od soboških idej, da bi 20-letnik iz Dolnje Bistrice zaigral 'višje', nekdanji član Domžal pa lahko zasede tudi položaj v osrčju obrambe, kar je Tonči Žlogar med drugim preizkusil na prijateljski preizkušnji z ekipo Michigan Stars, ki se je razpletla brez golov.

m24.si


A mladi slovenski reprezentant gotovo ne bo ostal edini prišlek. Črno-beli bodo dobili pomoč še v dveh ali treh igralcih partnerskega ameriškega kluba – če ne drugega, bodo zaostrili konkurenco –, vodilni možje pa se ozirajo za še nekaj okrepitvami. Najvišje na seznamu želja je otrok Mure Nino Kouter. Informacija prihaja iz tako zanesljivega vira, da vsekakor drži, vendar je obenem res, da je do morebitnega dogovora v tem trenutku še daleč.

VSE PODROBNOSTI O MOREBITNEM PRESTOPU NINA KOUTRA SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.