asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
0 20.06.2024 19:57:17

Slovence v zadnjem krogu čaka pravi pekel! Obračun Anglije in Danske poskrbel za dramo na lestvici!

Zadnji krog skupinskega dela slovenske skupine C bo izjemno vroč.

* Stadion Deutsche Bank park, gledalcev 47.000, sodniki: Soares Dias, Paulo Soares, Pedro Ribeiro.
* Strelca: 0:1 Kane (18.), 1:1 Hjulmand (34.).
* Danska: Schmeichel, Andersen, Christensen, Vestergaard, Maehle, Hjulmand (od 82. Noergaard), Hoejbjerg, Kristiansen (od 57. Bah), Eriksen (od 82. Skov Olsen), Hoejlund (od 67. Poulsen), Wind (od 57. Damsgaard).
* Anglija: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Trippier, Alexander-Arnold (od 56. Gallagher), Rice, Saka (od 70. Eze), Bellingham, Foden (od 69. Bowen), Kane (od 69. Watkins).
* Rumeni kartoni: Vestergaard, Maehle, Noergaard; Gallagher.
* Rdeč karton: /

Druga tekma drugega kroga v slovenski skupini C se je končala z delitvijo točk in enakim izidom kot prva v Münchnu, kjer so Slovenci popoldne v zadnjih sekundah dvoboja s Srbijo ostali brez prve zmage na EP. Z dvema točkama imajo zdaj povsem identičen točkovni in strelski (2:2) izkupiček kot Danska. Anglija ima štiri točke, Srbija pa eno.

V zadnjem krogu se bosta v torek zvečer pomerili Slovenija in Anglija ter Danska in Srbija.

Dvoboj v Frankfurtu ni navdušil nogometnih sladokuscev, ki so od Angležev, ti veljajo za ekipo v ožjem krogu favoritov za končni uspeh, pričakovali več. Pa tudi Danska ni bila na ravni večjega dela tekme s Slovenijo.

Angleži so imeli premoč, predvsem v prvem delu so Dancem preprečili, da bi razvili igro. Tudi sami sicer niso blesteli, so si pa pripravili vsaj nekaj (pol)priložnosti. Prvo Phil Foden v 13. minuti, ko je od daleč meril čez gol.

Že po naslednji akciji v 18. so Angleži povedli, za kar so imeli zasluge predvsem Danci oziroma Andreas Christensen, ki je izgubil žogo. Kyle Walker mu jo je spretno odvzel in podal v kazenski prostor, kjer jo je pričakal Harry Kane in poslal v mrežo.

A kaj dosti več nevarnosti za Kasperja Schmeichla v prvem polčasu ni bilo, so pa Danci praktično edino priložnost v tem delu spremenili v zadetek. V 34. minuti je Morten Hjulmand dobil žogo na kakšnih 20 metrih in natančno udaril proti vratom Jordana Pickforda, od vratnice pa se je odbila v gol.

Anglija je podobno nadaljevala v drugem polčasu, imela je terenska premoč, a brez presežkov v igri. Bili so sicer nevarnejši, najprej je imel priložnost Bukayo Saka, a se je zapletel pred Schmeichlom, potem pa je Foden v 58. minuti od daleč močno streljal, a je žoga končala v vratnici.

Ollie Watkins je v 71. minuti prodrl po desni strani, a je bil spet Schmeichel zmagovalec dvoboja.

Ob koncu tekme so Danci vse bolj pretili, premoč Angležev je bila jalova, v končnici pa so bili Skandinavci celo bližje drugemu golu kot Angleži.

Lepi priložnosti sta imela Alexander Bah, ki pa je preveč okleval v prodoru in so mu tekmeci žogo izbili v kot, ter Pierre-Emile Hoejbjerg, ki je v 85. minuti od daleč poslal žogo malenkost prek vrat.

Značke: anglija, danska

Članki iz rubrike