volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
1 16.04.2024 18:36:00

Uh, kakšne besede Šimundže po tem, ko je bil Maribor okraden: Kot kaže, bi lahko tudi jaz ..

Grega Wernig
Trener vijoličastih se je še enkrat dotaknil spornih sodniških odločitev na tekmi med Bravom in Mariborom.

V oddaji Pod prečko je najboljši sodnik v zgodovini Slovenije in še precej širše Damir Skomina poudaril, da je bil Maribor na tekmi z Bravom grobo oškodovan. Po njegovem mnenju bi moral gol Maksa Barišića navkljub roki Marka Božića pred tem priznan, saj da je šlo ob izgubljeni žogi Marka Španringa že za novo akcijo. Prav tako je Skomina prepričan, da bi moral imeti Maribor ob posredovanju Matije Orbanića ob Hilalu Soudaniju na voljo najstrožjo kazen. 


Danes je na novinarski konferenci o vsem skupaj še enkrat spregovoril Ante Šimundža. "Kot kaže bi lahko tudi jaz bil sodnik. Točno takšno razlago sem pričakoval, točno tako sem gledal na te dogodke. Je pa dejstvo, da ko to pove tak strokovnjak, ki je morda celo najboljši v zgodovini, ima vse skupaj še posebno težo. To je dobra informacija za vse nas, ki si želimo, da bi bil nogomet v Sloveniji boljši," je dejal trener Maribora. 

In na vprašanje, ali zaradi razlage Damirja Skomine čuti olajšanje ali jezo, odvrnil: "Olajšanje težko, jezo tudi težko. Zato, ker mi nimamo vpliva na to. Mi lahko s svojim obnašanjem pomagamo sodnikom. Da se odkrito pogovarjamo, da imamo konstruktivne debate. Zato, da bi v naslednji tekmi bili boljši. Nismo mi tukaj za to, da sodimo o sodnikih. Za to je zadolžena sodniška organizacija in verjamem, da bo to tudi storila. Že po tekmi sem dejal, da smo mi te odločitve sprejeli, da razmišljamo o sebi in nadaljujemo po tej poti." 

Članki iz rubrike