profimedia-0252138583 Svet24.si

Zaradi Putinove agresije se pegasti orli Ukrajini ...

polna-luna Svet24.si

Majska polna Luna: Čas iskanja in vzpostavljanja ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 rešil vilo v Rožni ...

tanja fajon Reporter.si

Sramota: Tanja Fajon ob smrti »teheranskega ...

pogacar (2) Ekipa24.si

Giro, Tour in Vuelta v enem letu? Pogačar brez ...

aleš Njena.si

Aleš Valič: Moja žena je prekrasna

josip ilicic mm Ekipa24.si

Noro, kako so Srbi 'pozdravili' vrnitev Josipa ...

ue
ue
0 16.04.2024 16:45:56

Huda kazen za Delije! Zaradi napada na Grobarje sodišče navijačem Crvene zvezde naložilo ...

Profimedia
Znana je obsodba za pristaše rdeče-belih.

Višje sodišče v Beogradu je pet navijačev Crvene zvezde obsodilo na štiri leta zapora zaradi napada na kombi z navijači rivalskega beograjskega kluba Partizan. Delije so se na grobare spravili po derbiju 16. aprila 2022 v bližini Mladenovca. Poleg zaporne kazni so jim izrekli še globo v višini 120.000 dinarjev oziroma 1024 evrov vsakemu in triletno prepoved obiskovanja tekem Crvene zvezde.

Glavni državni tožilec beograjskega tožilstva Nenad Stefanović je za Tanjug povedal, da je zadovoljen z obsodbo, ne pa tudi z višino kazni in dolžino izrečenega ukrepa, glede na lahkomiselnost obtoženih. Sodba še ni pravnomočna. Stefanović je napovedal, da bo tožilstvo po prejemu pisnega izreke sodbe vložilo pritožbo. Tožilstvo namreč vztraja, da se obtoženim izreče enotno kazen osem let zapora, denarna kazen po 400.000 dinarjev (3414 evrov) vsakemu in petletno prepoved obiskovanja nogometnih tekem.Obsojeni so 16. aprila 2022 okoli 22. ure, v spremstvu še vsaj dveh oseb, po derbiju večnih tekmecev s svojimi avtomobili zaprli pot kombiju s Partizanovimi navijači. S kamenjem in drugimi predmeti so razbili okna kombija, nato pa v notranjost kombija vrgli goreče bakle. Notranjost vozila, v katerem je bilo devet oseb, se je vnela, osebe, ki so bile v kombiju pa so skušale zapustiti vozilo, vendar jim je to preprečil eden od napadalcev.

Šele, ko so napadalci pobegnili stran, so Partizanovi navijači zapustili goreči kombi in zbežali na njivo. Vozilo, ki ga je zajel ogenj, je kmalu razneslo. V tem dogodku so se štiri osebe iz kombija lažje poškodovale. Obtoženi so na začetku sojenja delno priznali kazniva dejanja z navedbami, da so "bili ob nepravem času na nepravem mestu".

Članki iz rubrike