IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Ekipa SN
Ekipa SN
1 08.04.2024 10:31:08

Razkrivamo ozadje: v izdihljajih tekme v Murski Soboti zavrela kri, prizadetemu zvezdniku Celja 'počil film', ker ...

Luka Vovk
Ob prednosti Celjanov je bila končnica dvoboja v Fazaneriji zelo mirna. In nič ni kazalo, da bi se lahko strasti preveč razvnele, a le nekaj trenutkov pred zaključnim žvižgom Matea Tozana se je zaiskrilo. Močno zaiskrilo. Leard Sadriu in Luka Menalo sta se namreč povsem nepričakovano zapletla v verbalni obračun, po katerem je posojeni nogometaš Dinama odrinil domačega branilca, ki je malce teatralno padel, ampak to še zdaleč ni bilo vse ...

Reprezentant Bosne in Hercegovine se nikakor ni mogel pomiriti. Jasno je bilo, da mu je 22-letni nogometaš s Kosova namenil besede, ki so ga močno prizadele. Tako zelo, da mu je preprosto 'počil film'. Za vsako ceno je želel obračunati s tekmecem in igralci obeh ekip so se morali kar krepko potruditi, da so ga vsaj za silo brzdali in mu preprečili, da bi storil kaj hujšega. Tako močne želje, da bi nekdo poravnal račune, na slovenskih prvoligaških zelenicah zlepa nismo videli. Zaradi takšnega odziva si je odlični 27-letni krilni napadalec prislužil izključitev, varovanec Tončija Žlogarja je bil kaznovan z opominom rumene barve.

»Luka je bil po tekmi še vedno zelo vroč, težko smo ga pomirili,« je na tiskovni konferenci pojasnil Damir Krznar. »V podrobnosti ne bom šel, a padle so težke besede. Vem, da jih je včasih težko prenesti, vendar to ni opravičilo za njegov odziv. Bil je nepotreben, še zlasti pri vodstvu s 3:1. Situacija je povezana z zahtevnimi družinskimi okoliščinami, zato takšno reakcijo razumem, vendar sem po drugi strani zaradi nje tudi jezen,« je pristavil trener Celja in vsaj posredno vendarle razkril, kaj je zanetilo 'vojno'.

Po prespani noči smo navezali stik z obema glavnima akterjema, da bi povedala vsak svojo plat zgodbe. Jutro je po navadi pametnejše od večera in oba sta bila pomirjena. »Na tekmah velikokrat pride do besednih dvobojev. V žaru borbe mi je Luka povedal nekaj, kar me je zelo prizadelo, zato sem se odzval enako,« je povedal Leard Sadriu. »Po koncu dvoboja sem izvedel za težko situacijo, ki se mu je zgodila, in bilo mi je žal za izrečene besede. V teh težkih trenutkih mu želim vse najboljše,« je dodal obrambni nogometaš črno-belih.

»Sestavni del nogometa je tudi govorjenje na igrišču. Bile so neprimerne besede, ki sem jih izrekel jaz in ki jih je izrekel on. Dejal mi je nekaj, na kar sem zelo občutljiv, saj je za menoj in mojo ženo zares težko obdobje. Namenil mi je izjemno grdo žaljivko, ki me je zares prizadela. Verjetno ni vedel, kakšna je moja situacija, zato mu ne zamerim. Ampak v trenutku, ko sem to slišal, se mi je stemnilo pred očmi. Naredil sem napako, ampak menim, da morajo obstajati neke meje. Če želiš nekoga prizadeti, obstajajo tudi drugi načini. Način, ki ga je izbral on, zagotovo ni pravi. Če je bil njegov cilj, da me sprovocira, mu je uspelo. Preprosto sem doživel trenutek slabosti. Očitno me je zadel tja, kjer sem najmanj pričakoval in mi je najtežje,« pa je povedal Luka Menalo, ki se dolgo ni mogel ohladiti. »V garderobi sta me še držala bes in jeza, ko sem se končno zavedel vsega, kar se je zgodilo, pa mi je bilo seveda žal. A časa ne moreš zavrteti nazaj. Moj odziv je bil vsekakor neprimeren, tega se zavedam.«

Značke: luka-menalo, celje

Članki iz rubrike