severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
29 28.02.2024 08:58:22

Športni direktor Maribora o hudi kazni, o sporočilu Green Dragonsov in o tem, kaj sledi v Ljudskem vrtu!

Grega Wernig
S športnim direktorjem Maribora smo se pogovarjali o visoki kazni, ki jo je disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič naložil vijoličastim. Izgubljen derbi za 'zeleno mizo', finančna kazen in zaprtje stadiona na štirih tekmah je za Štajerce povsem neprimerna kazen. Snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo pa se je na dolgo in široko razgovoril o tem, zakaj je temu tako. Povedal je marsikaj zanimivega in podal tudi nekaj predlogov, kako rešiti navijaško problematiko.

Zmaga Mure za zeleno mizo, zaprtje Ljudskega vrta za štiri tekme in 25 tisoč evrov kazni. To je sklep disciplinskega sodnika, to je kazen za Maribor po navijaškem incidentu v Fazaneriji. Kateri del kazni vas je najbolj zmotil, vas najbolj boli? 

Kazen mora biti. Reči, da takšen dogodek ne bo kaznovan, je absurdno. Mora se nekaj zgoditi, ker je to, kar se je zgodilo, nesprejemljivo, in ta dogodek tudi mi obsojamo. In se oddaljujemo od tega, tega ne podpiramo in naredili bomo vse, da se v prihodnje to ne bo dogajalo. A da udariš na športni del, na igralce, trenerja, da daš ves ta trud, ki je bil vložen, da je ekipa na igrišču videti tako, kot je, v nič, in da tekmo registriraš s 3:0 v korist tekmeca ter tako tudi vplivaš na stanje na lestvici, je zame absolutno obsojanja vredno. Hkrati tudi zapirati na tak način stadion … Da ne smemo imeti gledalcev na domačih tekmah, da so kaznovani čisto vsi naši navijači, v gosteh pa lahko na tekmo gredo vsi, čeprav je bilo vse skupaj delo posameznika … Kaznovati vse ni pošteno. Vemo, da se borimo za vsakega gledalca, za vsak evro od vstopnic, saj od tega živimo. Kaj narediti z vsemi preostalimi navijači, ki niso krivi prav nič? Kaj narediti s tistimi, ki imajo sezonske vstopnice? Trudimo se na marketingu, na promociji, pridobivanju novih sponzorjev. Povleči takšno potezo in izreči takšno kazen … Imeli smo obdobje več kot leta dni brez gledalcev, videli, da to ni ničemur podobno. To ni šport, to ni nogomet, to ni nič. In to je škoda za vse. Zdaj pa spet želimo te stvari? Ne vem, tega ne razumem. Preostalih stvari ne zapiramo, pa se kje drugje tudi dogajajo incidenti, pa tudi ne moremo reči, da je tam vse skupaj popolnoma varno. Zame ni pravi način, da zapreš stadion. To in 3:0 za Muro sta dve stvari, ki sta mi absolutno nesprejemljivi. Finančna kazen boli, seveda boli, ampak dobro, nekaj je treba sprejeti. Finančno je drastična, v redu, naj ta visoka finančna kazen služi kot primer, kaj se zgodi v primeru takšnega incidenta. To razumem, to bomo nekako »požrli«, čeprav nas zelo boli. Ampak da trpi nekdo, ki absolutno ni ničesar kriv, nekdo, ki prihaja na stadion z otroki, ki daje del težko zasluženega denarja za letne vstopnice, to ni prav. Še manj je prav, da trpijo igralci, trener ali navsezadnje jaz, ki nismo krivi prav ničesar. Že tako vse leto poslušamo kritike na svoj račun, potem ko pa začnemo delati nekaj prav, ko začnemo kazati odlično podobo na igrišču – pri čemer mi dobro vemo, koliko truda, odrekanja in znoja je bilo potrebnega –, izgubimo tekmo, ki smo jo imeli pod nadzorom, ko smo vodili, za zeleno mizo. Ob tem pa je treba poudariti, da s takšno kaznijo dajemo vsem nov vzvod, kako priti do zmage. Jaz tega res nočem. Ker za naprej smo zdaj videli, kaj narediti, če se bo kdaj prvenstvo lomilo. Nekdanji faktor lahko odloča o stvareh na igrišču. Jaz tega sporočila nočem pošiljati nikomur! Ne more nekdo od zunaj odločiti, kdo bo zmagal na igrišču. Ker kot igralec vem, kako bi se ob tem počutil. Jaz lahko naredim vse, da tekmo zmagam, sem na igrišču videti vrhunsko, vodim s 3:0 in mi lahko nekdo dobesedno vzame in odloči v korist nasprotnika. To je popolnoma napačno sporočilo, ki ga pošiljamo.

CELOTEN IZJEMNO ZANIMIV POGOVOR Z MARKOM ŠULERJEM SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Značke: marko-šuler, maribor

Članki iz rubrike