Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.02.2024 20:47:26
Deli članek:

Nove posledice incidenta v Fazaneriji! Prestavljena še ena tekma, termin bo znan naknadno!

Da bo rep srhljivih dogodkov, ki so zaznamovali in prekinili nedeljski obračun Mure in Maribora, zelo dolg, je bilo jasno, še preden so nogometaši obeh ekip zapustili zelenico Fazanerije. Ni jih bilo malo, ki so verjeli, da bo epilog hudega incidenta znan že danes, vendar se to očitno ne bo zgodilo, so pa z Nogometne zveze Slovenije poslali nekaj obrazložitev.

"Še enkrat želimo poudariti, da ima NZS ničelno toleranco do nasilja in dogodek v Murski Soboti najstrožje obsojamo. Žal nam je za vse, ki so bili v incidentu kakorkoli prizadeti. Obenem gre za precedenčni primer, saj se je prvič v Sloveniji zgodilo, da tekma ni bi bila dokončana, zato je odločitev disciplinskega sodnika pomembna tudi za prihodnost," so med drugim zapisali na krovni nogometni organizaciji.

Ponedeljkov večer je prinesel tudi spremembo na urniku Prve lige Telemach. Mura bi morala že jutri gostovati na Bonifiki, toda ... Prekmurci so zaradi poškodb in celotnega kaosa, ki ga je povzročilo zavržno dejanje navijačev, NZS zaprosili za prestavitev dvoboja s Koprom. Z Brda pri Kranju je prišlo sporočilo, da je zveza uslišala prošnje Mure; vodstvo tekmovanja je tekmo preložilo na poznejši termin. Kdaj bodo črno-beli gostovali na Bonifiki, zaenkrat ni znano.