Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.02.2024 12:38:04
Deli članek:

Afera v Fazaneriji odmeva tudi v najbolj branem angleškem tabloidu: glejte, kaj so zapisali ...

Aleš Cipot
Mura : Maribor

O tekmi v Fazaneriji poročajo tudi v tujini.

Po incidentu na tekmi 21. kroga Prve lige Telemach med Muro in Mariborom, v katerem je bilo zaradi odvrženega eksplozivnega telesa poškodovanih pet nogometašev in en član strokovnega štaba Mure, so sledile reakcije številnih glavnih akterjev, funkcionarjev obeh klubov, novica pa močno odmeva tudi v tujini.

Da se bo zgodba o navijaški aferi razširila po Balkanu, je bilo pričakovano, saj mnogi nogometaši slovenske lige prihajajo iz Hrvaške, Srbije ... O dogajanju v Murski Soboti pa je na dolgo poročal tudi najbolj brani angleški tabloid The Sun, ki je novico naslovil z "Top evropski obračun je bil prekinjen zaradi izgredov, igralci so zapustili igrišče, dva sta utrpela tudi poškodbo sluha."

The Sun je med drugim citiral izjavo Mure po grozljivem dogodku: "Na tem mestu se je potrebno vprašati, ali se bomo zaradi določenih posameznikov morali odslej bati za zdravje tako nogometašev kot navijačev. V bližini dogodka se je nahajal tudi eden izmed pobiralcev žog, ki je v strahu zapustil igrišče." Žal je nedeljski incident poskrbel za zelo slabo reklamo slovenskemu nogometu ...