komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
20 18.02.2024 16:39:47

Drama v Murski Soboti! Prekinitev zaradi incidenta mariborskih navijačev, igralci odšli v slačilnico (foto)

alesfevzer.com
Nogometaši Mure in Maribora so se v okviru 21. kroga Prve lige Telemach merili v Fazaneriji v Murski Soboti. Toda tekme, na kateri je Maribor vodil z 2:0, niso izpeljali do konca. V 58. minuti so obračun prekinili zaradi metanja pirotehničnih sredstev iz sektorja mariborskih navijačev na in ob igrišče.

Prekmursko-štajerski derbi po običaju postreže z naelektrenim vzdušjem. Tudi danes ni bilo drugače. Začelo se je že pred srečanjem, ko so Viole želele več vstopnic za svoje člane, a jim policija tega ni odobrila. Na koncu se jih je na stadionu Fazanerija vendarle zbralo več, kot 150, kolikor vstopnic naj bi sprva dobili. Sredi drugega polčasa, pri vodstvu z 2:0 (v polno sta merila Josip Iličić in Hilal Soudani), pa je naposled prišlo do incidenta.

V 57. minuti je z gostujoče tribune na zelenico ob baklah in sedežih poletelo še eksplozivno telo, močno je počilo, in tekma je bila takoj prekinjena. V bližini so se ogrevali domači rezervni nogometaši. Domnevno je prišlo do poškodbe treh Murinih nogometašev (Nika Kasala, Tilena Ščernjaviča in Žige Lacija) ter njihovega kondicijskega trenerja, po nekaterih informacijah pa je poškodovanih kar pet oziroma šest članov Murinega igralskega in strokovnega štaba. Vse so odpeljali v bolnišnico. Vsaj pri enem gre za opekline, pri vseh za okvaro sluha.

mura maribor 5

mura maribor 6


Po dolgi prekinitvi, ko se ni vedelo, kaj sledi, je glavni sodnik David Šmajc obe ekipi poslal v slačilnico. Tekma je po dolgem čakanju na nadaljevanje zdaj dokončno odpovedana.

Domnevno naj bi sodniki in delegat čakali, da bodo Viole zapustile stadion, saj naj bi se derbi nadaljeval šele potem, ko bi bil gostujoči sektor povsem prazen. To se ni zgodilo, zato se tekma ne bo nadaljevala. Kakšen bo končni razplet tega obračuna, bo treba počakati na odločitev disciplinske komisije tekmovanja.

mura maribor 7


Tekma bi sicer moral predstavljati praznik ob začetku praznovanja stoletnice domačega kluba. Mariborčani, ki so pogrešali nekaj poškodovanih nogometašev, kot so Marcel Lorber, Andraž Žinič, Behar Feta in Gregor Sikošek, so v prejšnjem krogu odpihnili Aluminij in napovedali lepšo pomlad. Ta napoved se je uresničevala naprej, saj so izbranci Anteja Šimundže, ki sicer še čaka na prihod ene od okrepitev Etienna Beugreja, medtem ko je bil Žiga Repas že v kadru, bili pred novo zmago tudi v Murski Soboti.

Domača zasedba Vladimirja Vermezovića, ki se mu trenerski stolček močno trese, je prav tako pogrešala nekaj nogometašev, tudi kaznovana Sandija Nuhanovića in Filipa Trippija, hitro pa se je znašla v zaostanku.

Maribor je po ne posebej razburljivem uvodu tekme povedel v 16. minuti. Žan Trontelj je izgubil žogo, ki jo je nato dolgo časa vodil Josip Iličić, jo pripeljal na rob kazenskega prostora in z natančnim strelom zadel za 1:0. Mura se je skušala vrniti v 20. minuti, a je Klemen Pucko meril malce previsoko.

V 35. minuti je Arnel Jakupović prišel do svoje priložnosti in strela, vendar je dobro posredoval Florjan Raduha. So bili pa Mariborčani, pri katerih je debitiral 17-letni Anej Lorber, v teh trenutkih boljši, nevarnejši, to pa se jim je obrestovalo v 40. minuti, ko je Hilal Soudani zadel z roba kazenskega prostora, podobno kot pred njim Iličić.

Sven Šoštarič Karič je v uvodu drugega dela prišel do strela z glavo, obenem pa je Var preverjal morebitni prekršek nad Maksom Barišićem za enajstmetrovko v korist Maribora, a do nje ni prišlo. Pozneje tudi Mura pokazala napadalne ambicije, a posebej nevarnega strela ni imela. V 58. minuti pa je prišlo do že omenjenega incidenta, ki je predčasno končal tekmo. To si je sicer ogledalo lepo število gledalcev.

Mura bo v 22. krogu v sredo gostovala v Kopru, Maribor pa bo dan pozneje gostil Bravo.

viole
viole

viole simundza 2
alesfevzer.com

viole simundza 1
alesfevzer.com

viole 4
alesfevzer.com

black gringos
alesfevzer.com

viole 1

Članki iz rubrike