Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.02.2024 16:49:31
Deli članek:

Kako je vroč! Izjemni Benjamin Šeško zadel še tretjič zapored! Naslednji na vrsti madridski Real?!

Profimedia

Benjamin Šeško je v zadnjih dveh tednih v dresu Leipziga ujel odlično formo. Če je moral slovenski napadalec na nemških zelenicah v prvem delu sezone svojo vrednost dokazovati predvsem v vlogi rezervista, se je njegov status v zadnjem obdobju precej spremenil.

"Zaslužil si je to priložnost, zadovoljen sem z njegovim razvojem. Ves čas smo se zavedali, zakaj smo ga pripeljali v Leipzig. Mladi nogometaši včasih po spremembi okolja potrebujejo nekaj časa, da dokažejo, česa so sposobni. Benjamin se razvija korak za korakom, sploh v zadnjem obdobju pa je napredoval zelo hitro. Močan je v zraku, ima odlično tehniko in je nevaren v igri ena na ena. Zdaj mora delati na tem, da se njegov razvoj ne zaustavi," je pred dnevi za uradno stran Leipziga povedal strateg Marco Rose.

Slovenski reprezentant je zaupanje nemškega strokovnjaka upravičeval z zadetki, čeprav so rdeči biki trenutno daleč v bleščeče forme. Po porazih na uvodnih tekmah letošnjega leta proti Eintrachtu in Bayerju se je med strelce podpisal na tekmi s Stuttgartom, ko je Leipzig sicer znova ostal brez točk. V naslednjem krogu sta Šeško in Lois Openda zrežirala prvo letošnjo zmago nad Union Berlinom, ista naveza pa je udarila tudi danes.

Leipzig se je na gostovanju pri Augsburgu znašel v zaostanku po zadetku Phillipa Tietza, zgolj štiri minute kasneje pa je sijajno asistenco Danija Olma z izenačujočim zadetkom kronal Openda. V 52. minuti se je še na tretji zaporedni tekmi med strelce vpisal 20-letni Slovenec; z glavo je žogo v neubranljivem loku poslal v mrežo Augsburga. Znova je predložek prispeval Olmo.

Domačini so že osem minut kasneje izid znova poravnali na 2:2. Šeško je v 72. minuti svoje mesto prepustil Yussufu Poulsenu, v zaključku tekme pa se rezultat ni več spreminjal. Leizpig je imel sicer v 81. minuti na voljo še enajstmetrovko, a je Finn Dahmen ubranil neodločen strel Opende.

Leipzig bo naslednjo tekmo igral v torek, ko ga v okviru osmine finala lige prvakov čaka obračun z madridskim Realom. Šeško je v zadnjem obdobju po vsej verjetnosti pokazal dovolj, da mu Marco Rose tudi v tej poslastici ponudi mesto v udarni enajsterici nemške zasedbe.