sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

nu
nu
1 18.01.2024 10:11:34

Iličić se je vrnil dobro pripravljen, Šimundža pa brez ovinkarjenja o mariborskem virtuozu

Grega Wernig
V kakšni formi bo nadaljevanje sezone dočakal Josip Iličić?

Na pripravljalni tekmi z Nafto je v prvi postavi začel tudi Josip Iličić. In že takoj je bilo videti, da je telesno izvrstno pripravljen, izgubil je kakšen kilogram, pa tudi tekaško je bil razpoložen. Verjamemo, da ne zgolj zaradi mraza. Ante Šimundža sicer pravi, da Jojo še ni optimalno pripravljen.

Po pripravljalni tekmi proti Nafti, na kateri je Josip Iličić z nekaj zares odličnimi preigravanji, ko je nanizal tri, štiri lendavske branilce, in nekaj izjemno atraktivnimi podajami malce spomnil na dobrega starega nogometnega virtuoza, je o svojem varovancu spregovoril tudi Ante Šimundža. Slednji je Iličića postavil na položaj »desetice«, napadalno usmerjenega vezista, ki operira za napadalcem. S tem je Šimundža že nakazal, da bi lahko Maribor v drugem delu sezone igral z drugačnim sistemom, kot je igral jeseni.

V taktični postavitvi 4-2-3-1 bi imel  mesto v prvi postavi najverjetneje zagotovljeno tudi Iličić, ki bi bil v tem sistemu  verjetno rešen prevelikih obrambnih nalog. »Obe taktični različici bomo uporabljali. 4-1-4-1 oziroma 4-3-3 smo že navajeni, 4-2-3-1 pa je taktična različica, ki jo prav tako lahko igramo zaradi profila igralcev, ki jih imamo. Tudi med samo tekmo lahko spreminjamo, preklapljamo med obema postavitvama,« je po obračunu v Lendavi povedal mariborski trener.

Na opazko o tem, da je Josip Iličić na videz pripravljen precej bolje, kot je bil jeseni, je odgovoril: »Ni še optimalno pripravljen. (smeh) Mora dvigniti raven fizične pripravljenosti, saj bo potem igral bolj enostavno, in ko igraš tako, igraš zelo dobro. Da pa bi lahko igral enostavno, moraš biti fizično dobro pripravljen. S fizičnega vidika se je dvigoval že v prejšnjem delu sezone, so pa te zimske priprave zelo pomembne, da bo lahko naredil osnovo in potem pokazal svoj maksimum.«

Članki iz rubrike