oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rb
rb
1 18.01.2024 09:34:03

Koper in Hajduk na Bonifiko privabila tudi Branka Oblaka, srečanje Matjaža Keka in predsednika dalmatinskega ponosa

Luka Vovk
Nogometaši Kopra in Hajduka so se na prijateljski preizkušnji s tekmovalnim nabojem na Bonifiki razšli z neodločenim izidom. Slabo vreme je nekoliko pokvarilo spektakel, a kulisa je bila kljub temu nadvse prijetna.

Dvoboj Kopra in Hajduka vendarle niso pospremile nabito polne tribune Bonifike. Slabo vreme je pokvarilo spektakel, mnogi so se v zadnjem trenutku odločili, da bodo raje ostali v toplem zavetju doma, toda ozračje na stadionu je bilo kljub temu zelo prijetno, zbralo se je okrog 2000 gledalcev. Če bi se lahko kanarčki s takšnim obiskom pohvalili v ligaških spopadih, bi bili gotovo že neizmerno zadovoljni ...

Dogajanje na zahtevni zelenici je bilo zanimivo in tekmovalno. V dinamičnem prvem polčasu sta si obe ekipi pripravili nekaj priložnosti, vendar učinkovitost ni bila na želeni ravni, v nadaljevanju sta se mreži dvakrat zatresli. Gostitelji so se razveselili vodstva po odličnem strelu Groznice z roba kazenskega prostora, po zaostanku so si Splitčani kakopak na vso moč prizadevali, da bi se izognili porazu. V končnici so imeli pobudo in v 87. minuti dosegli namen z izenačenjem, med strelce se je za končni izid vpisal Benrahou.

2koper hajduk lv
Luka Vovk

Tako Koper kot Hajduk se sicer nista predstavila v najmočnejših zasedbah. Pri rumeno-modrih ni bilo Omladiča, Palčiča, Vešnerja Tičića, Kočarja, Krajinovića in Hrvatina, na drugi strani se je Mislav Karoglan odločil, da bodo Krovinović, Sahiti, Kleinheisler, Lučić, Moufi, Pukštas in Šarlija v zgodnjem sredinem večeru zgolj v vlogi gledalca, zaradi slabega počutja je v zadnjem gtrenutku brez nastopa ostal še Prpić, ki smo ga spoznali v dresu Radomelj.

"Lepo je videti toliko ljudi na stadionu. Poskušali smo igrati na svoj način, vendar moramo trenirati še bolje, da bi osvojili določene avtomatizme. Želimo igrati, ne nabijati žoge, vendar sem zadovoljen, kako smo se Hajduku postavili po robu na drugi tekmi po začetku priprav," je povedal domači strateg Aleksandar Radosavljević.

jakobusic kek
Robert Matić/Hajduk

Dvoboj je na Bonifiko pričakovano privabil številna znana in ugledna nogometna imena. Svoj nekdanji klub si je prišel ogledat tudi Branko Oblak, ki je v sezoni 1973/74 z belimi osvojil naslov jugoslovanskega prvaka. Srečal se je s predsednikom dalmatinskega ponosa Lukšo Jakobušićem, prav tako kot Matjaž Kek. Hrvaški mediji so prepričani, da sta se v preteklosti dobila tudi v tajnosti, ko je prvi mož Hajduka mariborskega stratega poskušal privabiti na Poljud, tokrat razlogov za skrivanje ni bilo ... Sicer pa bi morali selektor in njegovi izbranci v sredinih zgodnjih jutranjih urah odpotovati proti San Antoniu, kjer bodo v soboto merili moči z ZDA, a se to ni zgodilo. Razlog je zaradi vremenskih nevšečnosti odpovedan let iz Frankfurta v Houston, zaradi česar se je reprezentanca čez lužo odpravila v četrtek.

Koper – Hajduk 1:1 (0:0)
Koper – Stadion Bonifika. 2000 gledalcev. Glavni sodnik: Mihael Antić (Koper).
Strelca: 1:0 Groznica (66), 1:1 Benrahou (87).
KOPER; 1. polčas: Koprivec, Tepšić, Mittendorfer, Prce, Diaby, Tomek, Jelenič, Lauš, Nkada, Marsetič, Sule; 2. polčas: Čurćija, Pabai, Sidibe, Mrkela, Pavlović, Groznica, Ankrah, Petriško, Osuji, Ruedl, Mulahusejnović. Trener: Aleksander Radosavljević.
HAJDUK: L. Kalinić (od 74. Buljan), Brajković, Mikanović (od 83. Durdov), Elez, Hrgović (od 46. Uremović), Kalik, Odjidja Ofoe, Dajaku (od 61. Livaja), Benrahou, Trajkovski (od 46. N. Kalinić), Čuić (od 67. Skoko). Trener: Mislav Karoglan.

Članki iz rubrike