toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

17313X0054 Necenzurirano

Šolak ima novo tarčo: po T-2 kupuje še televizijo

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

Vili Resnik Njena.si

Vili Resnik ni nikoli želel postati pevec

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

žl
žl
7 17.01.2024 10:23:32

Tukaj je! Olimpija razkrila odmevno okrepitev! V Stožicah eden največjih talentov hrvaškega nogometa!

NK Olimpija
Odmevni prestop, ki smo ga na naših straneh napovedovali že v ponedeljek, je tudi uradno zapečaten. Olimpija je v svoje vrste pripeljala novega krilnega napadalca Antonia Marina, ki prihaja iz zagrebškega Dinama.

Triindvajsetletnik je veljal za enega največjih talentov Dinamove šole v zadnjih letih, a ob preskoku v članski nogomet (vsaj zaenkrat) ni uspel izpolniti visokih pričakovanj. Pol leta pred iztekom pogodbe na Maksimiru zanj ni bilo prostora, nastalo situacijo pa so izkoristili v ljubljanskem klubu.

Goranu Boromisi in sodelavcem je očitno uspel nov dober posel; Marin je namreč sporazumno prekinil pogodbo z Dinamom in v Ljubljano prihaja brez odškodnine in brez drugih obvez do zagrebškega kluba. Če se bo na slovenskih zelenicah prebudil, kot se je pred njim že kar nekaj hrvaških nogometašev, bi lahko vrednost te kadrovske poteze močno narasla.

Napadalec je podpisal pogodbo, ki ga z zmaji veže vse do konca koledarskega leta 2026.



"Vesel sem, da je Antonio izbral Olimpijo. Imel je veliko ponudb in to pove za kakšnega igralca gre. Ne rad govorim, da bo nekdo okrepitev, saj je to vselej potrebno dokazati na igrišču, a že to, da smo dobili takšnega igralca, ogromno pomeni. Veselim se sodelovanja z njim in verjamem, da lahko skupaj naredimo velike stvari," je ob prvi veliki okrepitvi tega prestopnega roka povedal Zoran Zeljković.

"Strinjam se s trenerjem. Zadovoljni smo, da se je odločil za Olimpijo in prihod v Slovenijo. Klub, vodstvo in glavni trener v Marinu vidita velik potenical. Kljub mladosti ima za seboj že veliko, na nas in njemu osebno pa je, da v dresu Olimpije ta potenical potrdi oziroma dokončno razvije. Prepričani smo, da lahko s svojo kvaliteto ekipi pomaga do odmevnih rezultatov. Naše ambicije so visoke, cilji pa vsem dobro znani. O temu priča tudi dolžina sklenjene pogodbe," je ljubljanskega stratega dopolnil športni direktor Goran Boromisa.

"Olimpija je moj prvi klub v Sloveniji in zelo sem vesel, kako so me vsi sprejeli. Danes sem uspel spoznati vodstvo, klubsko osebje, igralce, trenerje. Zares brez pripomb. Sedaj, ko so vse podrobnosti urejene, komaj čakam, da se pridružim novim soigralcem na treningu. Rad bi se čim hitreje prilagodil na novo okolje, se ustrezno pripravil in seveda začel igrati. Želim se dokazati, klubu pomagati z goli in asistencami in na koncu sezone znova osvojiti tako želeno dvojno krono. Pred prihodom sem se slišal z Luko Menalom, ki mi je o Olimpiji povedal veliko lepega. V prvem delu sezone sva bila soigralca, sedaj pa bova nasprotnika, ki napadata isti cilj. Zanimivo bo!" napoveduje Antonio Marin.

Članki iz rubrike