tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

17313X0054 Necenzurirano

Šolak ima novo tarčo: po T-2 kupuje še televizijo

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

barnabas varga Ekipa24.si

Grozljivka! Madžarski nogometaš je nezavesten ...

Maja Keuc z bendom Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

guardiola Ekipa24.si

Ne samo Slovenci, tudi Pep Guardiola dopustuje na ...

nu
nu
1 17.01.2024 09:29:37

Ante Šimundža direktno o prestopnem roku Maribora: Kar se tiče Nizozemca na preizkušnji ...

Drago Wernig - TAKA
Trener Maribora Ante Šimundža o Redwanu Bourlesu, Luuku Kluitersu in do zdaj opravljenem v zimskem prestopnem roku.

S trenerjem vijoličastih smo se pogovarjali o zimskem prestopnem roku. Kot je priznal Ante Šimundža, še čaka na novega napadalca, je pa zadovoljen z vsemi štirimi dozdajšnjimi okrepitvami. V Ljudski vrt so pozimi prišli Maks Barišić, Lan Vidmar, Pijus Širvys in kot zadnji še Redwan Bourles. "To so igralci, ki smo jih želeli vsi skupaj. Zagotovo sem jaz eden tistih, ki imam ideje, kako mora biti videti Maribor oziroma kako bi si želel, da je videti. Ne gledam nazaj, kako je bilo, temveč naprej, kako bi lahko bilo. V Mariboru so potrebni fantje, željni dokazovanja. Zmagovalci," je dejal Šimundža.


In razkril, kaj ga je prepričalo, da je prižgal zeleno luč za prihod 21-letnega Francoza. "Prepričala me je njegova zgodovina. Fant je drugačen od igralcev, ki jih imamo trenutno v kadru. Predvsem ga krasi igra ena na ena, kar smo dobili tudi z Barišićem, ampak dobro je imeti čim več takšnih igralcev v kadru," je razložil.

In pokomentiral tudi mladega Nizozemca Luuka Kluitersa, ki včeraj na pripravljalni tekmi proti Nafti ni igral, a ostaja na preizkušnji: "Začutil je bolečino, obremenitev je kar velika, ni je navajen, bomo videli, kaj in kako bo z njim. Luuk zagotovo ima nekaj. Priznam, da ga prej nisem poznal. Ima zanimiv življenjepis, fant je mlad, mora se dokazati. Če bomo ocenili, da ga je vredno čakati, da je prodajni artikel – čeprav nerad uporabljam to besedno zvezo, ker smo vendarle ljudje –, potem mu bomo dali zeleno luč."

Članki iz rubrike