Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.12.2023 18:07:21
Deli članek:

Noro! Za slovenske prvoligaše ni bil dovolj dober, zdaj so ga navijači izbrali za najboljšega!

Profimedia

Poleti se je prvič v svoji karieri preselil na tuje.

V zadnjih tednih ste lahko o Adrianu Zeljkoviću prebrali marsikaj. Pozitivnega, seveda. Mladi slovenski reprezentant je poleti zapustil Tabor. Čeprav so številni pričakovali, da bo okrepil enega od največjih slovenskih klubov, Maribor, Olimpijo ali Celje, so vsi po vrsti ocenili, da Zeljković ni pravi zanje.

Zato se je visokorasli defenzivni vezist odpravil na Slovaško, kjer je podpisal pogodbo s Spartak Trnavo in zadel v polno. Na Slovaškem je postal standarden igralec začetne enajsterice tamkajšnjega prvoligaša, ki je jesenski del sezone končal na zelo visokem 3. mestu, z zgolj dvema točkama manj od druge Žiline in 9 točkami zaostanka za vodilnim Slovanom iz Bratislave. 

V skupinskem delu konferenčne lige je Spartak v izjemno zahtevni skupini s Fenerbahčejem, Ludogorcem in Nordsjaellandom končal na četrtem mestu (1 osvojena točka), vseeno pa je požel kar nekaj simpatij na Slovaškem. Tako v prvenstvu kot v Evropi je bil Adrian Zeljković standarden član začetne enajsterice, ob koncu jesenskega dela sezone pa je dobil še laskavo nagrado - navijači so ga namreč izbrali za najboljšega posameznika Spartaka v prvem delu sezone.