Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
23.12.2023 16:01:34
Deli članek:

Dva odhoda iz Fazanerije: Od Murske Sobote se poslavljata ...

Aleš Cipot

Od Mure se poslavljata dva nogometaša.

Če se fantje Vladimirja Vermezovića jeseni niso izkazali, pa je povsem drugačno podobo imela mladinska zasedba. Varovanci Matjaža Keka mlajšega so bili v EON NextGen ligi odlični in bodo prezimili na vrhu lestvice. V nadaljevanju sezone se obeta ogorčen boj za naslov prvaka. Enak izkupiček na drugem mestu ima namreč tudi Olimpija, a imajo črno-beli boljšo razliko v golih, Maribor in Brinje Grosuplje zaostajata za vsega dve točki.

Delež k dozdajšnjim dosežkom upov Mure je prispeval tudi levi bočni branilec Žan Črnko, ki je zbral 13 nastopov in se dvakrat vpisal med strelce, spomladi pa se bo spoprijel s članskim nogometom. Preselil se je v Beltince, kjer se bo pod vodstvom Damjana Gajserja dokazoval na drugoligaškem prizorišču. "Zadovoljen sem in hvaležen za priložnost. Zame to predstavlja nov izziv v moji karieri. Upam, da bom priložnost dobro izkoristil in bomo s klubom dosegli zastavljene cilje," pravi otrok Čarde, ki je v sezoni 2019/20 igral za kadete kanarčkov. Po njegovi poti naj bi krenil še en obetaven mladenič iz Fazanerije, in sicer vezist Nenad Ignjič, ki je v tej sezoni debitiral v prvi ekipi, ognjeni krst je doživel na pokalni preizkušnji v Dokležovju.

Ob tem dodajmo, da so se od 'žutih', ki drugi del prvenstva pričakujejo na drugem mestu na lestvici s tremi točkami manj od vodilne Nafte, poslovili Staš Popijal, Jure Kokol in Gal Dvoršak.