Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.11.2023 10:34:27
Deli članek:

Olimpija še spomladi v Evropi? Ni nemogoče! Glejte, kakšna kombinacija zmajem prinaša veliki evropski čudež

Lahko Olimpiji uspe čudežno napredovanje v izločilne boje konferenčne lige?

Do konca skupinskega dela konferenčne lige sta ostala še dva kroga, mi pa smo pregledali, kakšne možnosti ima Olimpija za morebitno napredovanje v izločilne boje. V skupini A imajo namreč še vsa štiri moštva možnosti za napredovanje. V najboljšem položaju sta Lille in Slovan, Klaksvik in Olimpijo pa v igri ohranja zgolj teorija.

Povsem matematično štiri tekme ponujajo 81 različnih kombinacij, a le v devetih bi Ljubljančani pomlad dočakali v Evropi. Neizpodbitni pogoj je zmaga slovenskih prvakov v Bratislavi v zadnjem krogu, ki bo na sporedu 14. decembra.

V osmih zanjo ugodnih kombinacijah mora Olimpija nocoj v Stožicah premagati Lille, obenem pa se mora zgoditi: Slovan ne sme zmagati na Ferskih otokih; če pa Slovan jutri zmaga na Ferskih otokih, mora v zadnjem krogu Lille doma: izgubiti s KI Klaksvikom ali s Ferci igrati neodločeno, obenem pa mora Olimpija Francoze premagati z vsaj tremi zadetki razlike.

V zadnji za Olimpijo ugodni kombinaciji zadostuje celo remi z Lillom, a bi moral obenem KI Klaksvik premagati Slovan in Lille premagati KI Klaksvik. A to še ni vse, saj bi imeli Slovaki, Ferci in Ljubljančani enako število točk (7) in enak izkupiček na medsebojnih tekmah (6). Preštevali bi se zadetki, Olimpija pa bi za napredovanje morala zmagati v Bratislavi s tremi zadetki višjo razliko, kot bi Ferci premagali Slovan.