Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN / Žan Libnik
Ekipa SN / Žan Libnik
30.11.2023 07:23:44
Deli članek:

Trener Olimpije s 'sočnim' sporočilom svojim nogometašem: "Od njih zahtevam, da..."

Luka Vovk

Olimpijo danes ob 18.45 v Stožicah čaka najtežji nasprotnik v konferenčni ligi - francoski Lille. 'Ko so rezultati dobri, je vse lažje. Ampak Evropa je drug svet. Če te uspava razmišljanje o tem, kako si dober, boš hitro kaznovan,' pred tretjo evropsko preizkušnjo na klopi Olimpije pravi Zoran Zeljković.

»Luka mi je dal določene informacije, ki bodo vsekakor prišle prav. On to ekipo pozna bolje od mene in normalno je, da je tudi takšna pomoč lahko zelo dobrodošla,« je svetovalca iz Francije na včerajšnji novinarski konferenci razkril strateg zmajev.  Zeljković namigov, da gre za izjemno kakovostno zasedbo, od dve leti mlajšega stanovskega kolega tako ali tako ni potreboval. »Vsi se zavedamo, proti komu igramo, čaka nas zelo dober nasprotnik, ki poleg individualne kvalitete goji še zelo lep slog igre. Zagotovo ne bo lahko, a igramo pred domačimi navijači, nimamo veliko za izgubiti in naredili bomo vse, da presenetimo Lille. Zagotovo bomo na trenutke trpeli, ampak ključno bo, da si bomo upali več kot na prvi tekmi z njimi. Seveda se vedno nekaj vpraša tudi nasprotnika. Nekateri imajo s tem 'trpljenjem' težave, drugi ne, nekateri se tukaj najdejo celo v coni udobja. Če pogledamo Klaksvik, vsaj jaz nisem imel občutka, da so v Stožicah trpeli, čeprav so bili vsi za žogo. Vedeti moraš, proti komu igraš in na kakšen način želiš zmagati. Ostati moramo dobro organizirani, ko dobimo žogo, pa moramo nekaj z njo tudi narediti,« poudarja Zeljković.
Pred dvema mesecema se je zeleno-belim na severu Francije žoga »ponudila« kar nekajkrat, ob aktivnem rezultatu za Olimpijo je četa Paula Fonsece pokazala tudi šibke točke in gostom ponudila dovolj prostora za obetavne protinapade, a se je vsak izmed njih končal predčasno in brez pravega zaključka. Slovenski prvaki se vsaj v prvem delu ognjenega krsta niso uspeli otresti vtisa velikega odra. Zeljković zatrjuje, da bo pristop tokrat drugačen. Mora biti. »Gre za ekipo, ki točno ve, kaj hoče. Niso po naključju tam, kjer so. Francoski nogomet je v zadnjih desetih letih gledano v celoti po mojem mnenju številka ena na svetu. Govorim o reprezentanci, o številu francoskih nogometašev v vidnih vlogah v najmočnejših klubih po Evropi. Težko sem pameten o tem, kaj se je dogajalo na prvi tekmi, stvari so na televiziji pogosto videti drugače, verjamem pa, da si preprosto moramo upati več. To je lahko naša obljuba. Po domače povedano – zahtevam, da pokažemo jajca,« se je slikovito izrazil 43-letni Ljubljančan. Jasna obljuba je hkrati služila tudi kot jasen poziv njegovim varovancem.
VSE O OBRAČUNU OLIMPIJE IN LILLA SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.