Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.11.2023 12:01:46
Deli članek:

Poljubil je soigralca?! Vratar Olimpije z zabavnim razkritjem iz slačilnice Ljubljančanov

Luka Vovk

Vratar Olimpije Denis Pintol z zabavno anekdoto.

Olimpija je z golom Timija Maxa Elšnika v izdihljajih tekme prišla do zmage nad Muro z 1:0. Še enkrat več je mreža Ljubljančanov ostala nedotaknjena, poškodovanega Matevža Vidovška je zelo uspešno nadomestil Denis Pintol. Slednji je sicer zaključek obračuna z Muro zaznamoval s trenutkom slabosti, v katerem je Prekmurcem ponudil idealno priložnost za izenačenje, a se je lahko zanesel na soigralca na golovi črti. Tudi to je dokaz preporoda ljubljanske obrambe. »Lani je bilo marsikaj drugače. Preskok iz druge lige v prvo ligo, povrhu še v tako velik klub. Potreboval sem nekaj časa, da sem se privadil na novo okolje, na to višjo raven. Zdaj čutim razliko, bolj sem samozavesten in prepričan sam vase. Zato sem bil pripravljen na to drugo priložnost in vedel sem, da jo bom znal izkoristiti,« pravi Pintol, ki ga je poškodba Matevža Vidovška znova čez noč izstrelila v vrata državnih prvakov. 

Pred koroškim čuvajem mreže je še vedno dolgotrajno okrevanje, a je v nedeljo svojega namestnika in preostale soigralce v Stožicah spodbujal iz prve vrste. »Z Matevžem sva v zelo dobrih odnosih, prijatelja sva in se druživa tudi izven nogometnih igrišč. Po vsaki tekmi mi čestita, tokrat je to storil tudi v živo. Stoji mi ob strani, tako kot jaz stojim njemu, ko je on v vratih,« o odnosu z reprezentančnim vratarjem pravi Pintol. Njegova statistika ni primerljiva z lansko; po poškodbi Vidovška je v domačem prvenstvu do zdaj zbral pet nastopov (349 minut), zadetka še ni prejel. V minuli sezoni je devet ligaških nastopov zaključil s kar 21 prejetimi zadetki.

Še najbližje ljubljanski mreži so v zaključku nedeljskega obračuna prišli muraši, ko je strel Dardana Shabanhaxhaja na golovi črti zaustavil Justas Lasickas. »Sem ga že poljubil v zahvalo,« se je po tekmi zasmejal vratar iz Šempetra pri Gorici.