Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.11.2023 12:20:47
Deli članek:

Ante Šimundža je razkril, kakšno je stanje v slačilnici Maribora: "Skušamo doseči to, da najdemo ..."

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani bodo v soboto ob 17.30 gostovali v Domžalah.

Po vrnitvi Anteja Šimundže na klop Maribora so se vijoličasti najprej razveselili sladke zmage nad Muro, po reprezentančnem premoru pa je sledila zaušnica v obliki poraza z Bravom. Na zadnji prvenstveni tekmi so vijoličasti v izdihljajih tekme premagali Rogaško, med tednom pa prepričljivo premagali Jurovski dol s kar 9:0. Pred zadnjim reprezentančnim premorom v letošnjem koledarskem letu Mariborčane čakata še dve zahtevni preizkušnji, že to soboto bodo gostovali pri Domžalah, v nedeljo, 12. novembra ob 15. uri pa bodo gostili Celje.

Pred tekmo z Domžalami je Ante Šimundža razkril svoj pogled na trenutno stanje v slačilnici: "Proces, ki ga izvajamo, je namenjen, da izvlečemo iz vsakega posameznika največ, kar je mogoče. Pri tem pa skušamo doseči, da najdemo svoj DNK in rastemo kot ekipa. Kdo je nasprotnik, je seveda pomembno, toda osredotočenost je predvsem na nas in na našo izvedbo. Da je tekma dinamična, sta potrebni dve ekipi in temu smo bili priča v preteklosti. Domžale imajo prepoznavnost pri zadevah, ki jih želijo delati. Tekmece moramo onemogočiti in jim ne dovoliti preveč prostora. Rešitev je, da smo ves čas blizu. Domžalčani precej rotirajo tudi znotraj tekme, igralci menjujejo položaje. Dinamični smo lahko tudi mi, osrednja naloga pa je skušati vsiliti naš način igre."

Na seznamu poškodovanih sta še vedno Martin Milec in Gregor Sikošek, ki ga še dolgo časa ne bo nazaj, ostali pa so pripravljeni na dokazovanje: "Stanje je spodbudno. Mitrović ni čutil težav po odigrani tekmi, prav tako Antolin. Zaradi specifičnosti tekme smo želeli posameznikom odmeriti čim daljšo minutažo, saj zahtevnost tekme ni bila na visoki ravni. Jakupović je kot eden izmed tistih, ki so igrali manj, ostal na igrišču vseh 90 minut, kar ni bilo načrtovano. Tudi njegov odziv je bil dober, vsaka minuta je pomembna za tekmovalni ritem. Podobna zadeva je bila pri Iličiću in Soudaniju med vračanjem po poškodbi, tako je zdaj pri Jakupoviću."