Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.11.2023 21:09:35
Deli članek:

Trener Olimpije udaril z vso silo: To ni koristilo nikomur in takšne stvari me žalostijo!

Luka Vovk

Zoran Zeljković po koncu tekme v Grosupljem ni skrival razočaranja nad pogoji za igro.

Pester četrtkov tekmovalni dan v pokalnem tekmovanju ni ponudil presenečenj. V naslednji krog pokala Slovenije so napredovali vsi aktivni prvoligaši, še največ težav pa je imela Olimpija, ki je v Grosupljem prišla do zmage šele po izvajanju enajstmetrovk.

Strateg slovenskih prvakov Zoran Zeljković po tekmi razumljivo ni imel veliko razlogov za zadovoljstvo. »Nismo dosegli zadetka, ki bi ga morali, preprosto. Na koncu sicer šteje samo to, kdo napreduje v naslednji krog, in s tem sem lahko zadovoljen,« nam je ob robu igrišča po drugi zmagi na ljubljanski klopi dejal Zoran Zeljković.

Zadovoljen z napredovanjem, zagotovo pa ne s prikazanim in s tistim, kar je po njegovem mnenju najbolj odločilno vplivalo na potek tekme. Na razmočeni zelenici grosupeljskega stadiona so bile razmere za igro, roko na srce, na meji regularnosti.

»Vedno pravim, da je v življenju zelo pomembno, da se prilagajaš, ampak teren je bil, kakršen je bil. Zelo dobra promocija za slovenski nogomet, mislim, da smo imeli vsi od tega zelo veliko,« je s sarkazmom odgovoril strateg Olimpije in nadaljeval v resnem tonu: »Takšne stvari me žalostijo, a če si nekdo tega želi, potem naj bo tako. Ponudili smo alternativne možnosti, nogometaši Grosuplja bi imeli od tekme veliko več, če bi bila ta odigrana v Stožicah. Župan nam je to omogočil, pripravljeni smo bili tudi na to, da celoten izkupiček od prodaje kart predamo nasprotniku, a je bila želja drugačna. Tega sem že vajen, sem pa kljub temu razočaran. Od te tekme ni imel nihče prav nič, povrhu smo jim še uničili igrišče. Očitno je bilo to nekomu v interesu, tako pač je,« je razočarano zaključil Zeljković.

Olimpijo že v nedeljo čaka naslednja velika preizkušnja; v Celju se bodo ob 15. uri pomerili z vodilno ekipo državnega prvenstva.