Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.11.2023 13:29:22
Deli članek:

Tekma Olimpije pod vprašajem?! Ljubljančani se bodo očitno soočili s starimi 'strahovi'!

Martin Metelko

Nogometaši Olimpije minuli vikend niso našli izhoda iz krize. Po polomu na Ferskih otokih, kjer jih je tamkajšnji Klaksvik odpravil s kar 3:0, je Ljubljana v nedeljo zahtevala in pričakovala odločen odziv zmajev, a tega ni bilo.
Po novi neprepričljivi predstavi so v Stožicah vknjižili remi na prvenstvenem obračunu z Aluminijem. Slovenski prvaki zdaj za vodilnim Celjem zaostajajo že za osem točk, konec tega tedna pa bodo gostovali ravno v knežjem mestu. Pred izjemno pomembnim derbijem četo Zorana Zeljkovića čaka še prva pokalna preizkušnja v tej sezoni.

V četrtek zmaje čaka gostovanje v Grosupljem, kjer pa so imeli v zadnjih dneh ogromno težav z novimi pošiljkami obilnih padavin; zelenica stadiona je bila še včeraj praktično pod vodo. Na severozahodu Dolenjske se je ob obisku aktualnih državnih prvakov obetal pravi nogometni praznik, a bo očitno ta potekal v nekoliko prilagojeni obliki.

Iz vrst drugoligaša so na zadnji oktobrski dan sporočili, da je tekma z Olimpijo celo pod vprašajem, kasneje pa so iz krovne nogometne organizacije prišla jasna navodila. Urnik ljubljanske zasedbe, ki še vedno ostaja aktivna na treh frontah, je zapolnjen do te mere, da prestavitev obračuna ne pride v poštev.

Četrtkova tekma bo torej zagotovo odigrana, prav tako je jasno, da bo odigrana v Grosupljem. Vprašanje je le, na kateri oziroma kakšni travnati površini.
Še včeraj se je zdelo najbolj verjetno, da bo tekma odigrana na igrišču z umetno travo, ki leži v neposredni bližini glavnega igrišča. Zmaji se bi tako znova soočili s starimi 'strahovi'; na umetni travi je bila odigrana tudi tekma na Ferskih otokih, kjer so gostitelji Olimpiji odčitali pravo lekcijo nogometa.

Po zadnjih informacijah se v klubu Brinje Grosuplje bolj nagibajo igranju na glavnem stadionu; če ne bo novih padavin, bo tekma kljub vsemu odigrana na naravni travnati površini.