callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

nu
nu
1 24.10.2023 08:21:25

Jezen, ker je verjel Šulerju ... Sloviti agent udaril po Mariboru in razkril: Žalostno je, da klub ne stoji za njim!

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti so v nedeljo položili orožje v Ljubljani. Bravo je novemu (staremu) trenerju Maribora Anteju Šimundži prizadejal prvi poraz po vrnitvi na mariborsko klop. Štajerci so bili v Spodnji Šiški preslabi, da bi si zaslužili točko, zanimivo pa je bilo tudi, da sta katastrofalno odigrala oba leva bočna branilca šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov. Ignacia Guerrica je Šimundža zamenjal že sredi prvega polčasa, njegova zamenjava Itsuki Urata pa je bil ob zmagovitem golu Brava premalo odločen ob Maticu Ivanšku.

Leva bočna branilca se na tekmi z Bravom nista ravno izkazala, zanimivo pa je, da je imel Ante Šimundža na klopi še enega igralca na tem položaju. Tistega, za katerega se je zdelo, da bo v tej sezoni ob poškodbi Gregorja Sikoška, slovenskega članskega reprezentanta, prva izbira skrajno levo v vijoličasti obrambi.

Mark Strajnar je standarden član začetne enajsterice mlade slovenske reprezentance, v Ljudski vrt je prišel poleti za vse prej kot nizko odškodnino – vijoličasti so Domžalam plačali 150 tisočakov in jim prepustili še Danijela Šturma, ki je zdaj eden izmed nosilcev rumenih –, toda ne Damir Krznar ne Ante Šimundža nanj, kot vse kaže, ne računata preveč resno. Zanimivo, na tekmi z Muro, na kateri je Šimundža znova debitiral na mariborski klopi, je bil Guerrico prav tako v prvi postavi, Urata pa celo zunaj kadra kot četrti tujec – prednost pred njim je dobil Ishaq Rafiu –, Strajnar je dobil devet minut za dokazovanje. V Šiški je imel Šimundža na klopi tako Urato kot Strajnarja, priložnost pa je namenil Japoncu, ne mlademu slovenskemu reprezentantu, kar je prav tako bilo precejšnje presenečenje.

Zelo negativno presenečenje za Amirja Ružnića, Strajnarjevega agenta, s katerim smo se pogovarjali o statusu njegovega klienta. In najbolj znani slovenski nogometni agent ni skrival svojega ogorčenja glede statusa svojega varovanca. "Športni direktor Maribora mi je rekel, da je Mark Strajnar projekt kluba in da ga bomo poskušali s trdim delom spraviti do članske reprezentance. Za Strajnarja je bila plačana konkretna odškodnina, za slovenske razmere kar visoka. In zelo žalostno je, da klub ne stoji za nekom, ki je bil označen kot projekt kluba. Nepomembno, kdo je trener. Ali je na klopi Ante Šimundža ali Damir Krznar, to je vseeno. Zelo žalostno je, da takšen klub, kot je Maribor, ne zna zaščititi svojih fantov, reprezentantov. Stati za njimi. Potrpeti. Tudi po kakšni slabše odigrani tekmi. Mark ima med vsemi tremi bočnimi branilci najmanj odigranih minut, to je noro," je besno začel Ružnić. "Lahko vam dam primer dobre prakse iz preteklosti. To sta recimo Robert Berić in Petar Stojanović. Oba sta bila izbrana kot projekt kluba. In kadar je tako, se ve, kako se tem stvarem streže," je dodal.



Jezen sem nase, ker sem verjel Marku Šulerju
Ružnićeva statistika drži. Strajnar je do zdaj v slovenski prvi ligi zaigral na sedmih tekmah, na igrišču je prebil 347 minut ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike