Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.10.2023 10:46:58
Deli članek:

Krznar ga je odstranil iz ekipe, glejte, kaj se z Iličićem dogaja po prihodu Šimundže!

nkmaribor.com

Josip Iličić v vse boljši formi.

Nekdanji slovenski reprezentant Josip Iličić se je moral po septembrskem večnem derbiju po odločitvi Damirja Krznarja posloviti od prve ekipe Maribora. Hrvaški strateg je to odločitev utemeljil z besedami, da Iličić enostavno ni dovolj pripravljen za igranje na najvišjem nivoju, po menjavi trenerja in s prihodom Anteja Šimundže pa se je to očitno čez noč spremenilo.

Iličić se je nemudoma vrnil v ekipo, že na prvi tekmi, ko je Šimundža vodil vijoličasto zasedbo, je igral 26 minut, v soboto pa je na prijateljski tekmi odigral prvi polčas in se izkazal tudi z zadetkom.

Maribor je med reprezentančnim premorom odigral prijateljsko tekmo z Aluminijem in slavil s kar 5:1. Že v 5. minuti je nekdanji zvezdnik iz italijanske serie A vodil obetavno akcijo, s predložkom pred gol je zaposlil Marka Kolarja, ki je ob posredovanju domačega vratarja obležal na tleh, sodnik pa pokazal na enajstmetrovko. To odgovornost je na svoja ramena prevzel Josip Iličić in Maribor popeljal v vodstvo z 1:0.

Aluminij - Maribor 1:5 (0:2)
ALUMINIJ: Petek, Pečnik, Zeljković, Šubarić, Jovan, Jagić, Bilyi, Baskera, Jovanović, Maružin, Matić. Klop: Maričević, Kosi, Gorenak, Susso, Šarac, Kljun, Skiba, Katuša, Radivojević. Trener: Robert Pevnik.
NK MARIBOR - prvi polčas: Bergsen, Ferčec, Watson, Uskoković, Guerrico, Vrhovec, Laušić, Božić, Iličić, Kolar, Castro. Drugi polčas: Jug, Žinič, Mitrović, Šoštarič Karič, Urata, Pihler, Horvat, Repas, Soudani, Skuka, Ishaq Rafiu (75' Čuk). Trener: Ante Šimundža.
Strelci: 0:1 Iličić (6, 11-m), 0:2 Kolar (25), 0:3 Soudani (72), 0:4 Skuka (74), 0:5 Skuka (84), 1:5 Kljun (90)