Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.10.2023 08:27:20
Deli članek:

Enega od junakov Slovenije so oblile solze, po tekmi pa je razkril: "Moja mama je ..."

Luka

Erik Janža je dosegel svoj prvi gol v izbrani vrsti.

Čeprav je bil v preteklosti večkrat razočaran, ker ni bil vpoklican v izbrano vrsto, Erik Janža pa je vsekakor eden od ključnih članov Kekove izbrane vrste v tem kvalifikacijskem ciklu. Izjemno je na primer odigral tekmo z Dansko, na kateri so slovenski nogometaši remizirali, malo manj je sicer pokazal na domači tekmi s Severno Irsko, a dodati je potrebno, da se je Janža vrnil po poškodbi in operaciji kolena in je pred tisto tekmo odigral le en prvenstveni dvoboj. 

V soboto zvečer je član poljske ekipe Gornik na tekmi v Stožicah dosegel svoj prvi gol v reprezentanci, po doseženem zadetku pa so ga oblile solze. "Nisem mogel zadržati solz. O tem sanjaš kot otrok, za to se igra nogomet. Imel sem težek začetek sezone, operacijo kolena, bilo je veliko odrekanja, da sem se lahko vrnil v ta ritem. Vse se mi je poplačalo z golom in zmago," je po tekmi še enkrat podoživel Janža.  

"Septembra sem selektorju povedal, da sem srečen, ker sem lahko del reprezentance. Dal mi je priložnost, čeprav fizično in psihično nisem bil stoodstoten. Proti Severni Irski nisem odigral dobre tekme, ampak trdo delo se vedno poplača. Garam v klubu, če to vidi selektor še toliko bolje," je svojo trnovo pot do tega zadetka opisal prekmurski nogometaš, ki je imel na tribuno tudi svoje navijače.

"Prišla je manjša skupina. Tudi moja mama je prišla iz Murske Sobote in je bila danes prvič na reprezentančni tekmi, pa sem dosegel prvi gol," je povedal Janža.