Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.09.2023 15:39:01
Deli članek:

Trener Olimpije ostro udaril proti NZS: Želijo nas ubiti, mi smo zanje poskusni zajčki ...

alesfevzer.com

Po porazu proti Bravu je bil trener Olimpije Joao Henriques izjemno oster.

Olimpija je še tretjič v sezoni prejela štiri zadetke na eni tekmi. Tokrat od mestnega tekmeca Brava, ki je slavil zmago s 4:2, potem ko je Olimpija ob polčasu vodila z 2:1. Trener Olimpije Joao Henriques je bil po tekmi besen. Jezen na svoje varovance, ki so naredili preveč individualnih napak. In jezen tudi na - Nogometno zvezo Slovenije! 

"Dve stvari, ki jih je treba izpostaviti pri tej tekmi. Prva: Naredili smo veliko napak. Vodili smo z 2:1, njim pa ni bilo potrebno narediti praktično nič, da so prišli do zmage. Kot kolektiv smo naredili dovolj, da bi zmagali. Ampak ne moreš zmagati, če delaš takšne individualne napake. Drugi in tretji gol Brava, to je nedopustno," je začel Henriques.

In nadaljeval: "Kot drugo pa moram izpostaviti - pa to ne govorim kot kakršen koli izgovor, kajti kot sem dejal, sami smo delali napake -, da se bodo morali na Nogometni zvezi Slovenije odločiti, kaj si želijo od te lige. Kdor je delegiral tekmo danes ob 13. uri, nas želi ubiti. V sredo smo imeli tekmo ob 16:30 proti Lilleu, vrnili smo se domov ob polnoči. Danes pa smo imeli tekmo že ob 13. uri. Torej niti 72 ur kasneje … Jutri je na sporedu zgolj ena tekma, pa še ta šele ob 20:15!? Ne vem, kaj želijo od nas? Kaj poskušajo narediti Olimpiji? Ne vem … Ljudje, ki so zadolženi za delegiranje tekem, izpostavljajo naše igralce nevarnosti. Prišle bodo poškodbe ..."

Tudi v nadaljevanju pogovora za Sportklub po koncu tekme, je bil Henriques oster. "Ekipa, ki želi biti prvak, ne sme prejemati štirih golov. Ko prideš na takšno gostovanje, kot je to pri Bravu in zabiješ dva gola, bi to moralo biti dovolj za zmago. Mi pa smo dobili štiri gole, spet. In vnovič po naših napakah. To je nedopustno. Podarjamo gole tekmecem. Vsem tekmecem. Njim ni treba narediti nič za dosego golov. Samo počakajo in mi jim damo žogo. Vsi naši posamezniki počnejo napake. In čas je, da nehamo delati takšne individualne napake. Izgubili smo že tretjič, to je dovolj porazov za celo sezono, ne pa za prvo četrtino sezone! Moramo se zamisliti," je povedal Portugalec.

In se še enkrat obregnil ob NZS. "Novo tekmo imamo v četrtek. Od četrtka do nedelje, ko imamo novo tekmo, bo spet minilo manj kot 72 ur. Ker v četrtek igramo ob 20:15, v nedeljo pa ob 15:00. Morda smo mi nekakšni poskusni zajčki, da na NZS vidijo, do kdaj lahko zdržimo tak ritem. Delamo, še naprej bomo delali. Proti Kopru želimo imeti pravi odgovor na vse to, kar se je zgodilo danes. Je pa zdaj prišel čas za samorefleskijo, predvsem zaradi individualnih napak. Ker jih je enostavno preveč," je zaključil Henriques.