asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

rb
rb
0 30.08.2023 10:28:13

Je Mura našla novega trenerja? Eden od resnih kandidatov za črno-belo klop je 'pobegnil' v Mostar ...

Aleš Cipot
Kdo bo v Fazaneriji nasledil Dejana Grabića?

Že nekaj dni ni več dvomov o tem, da bo Muro tudi v nedeljo proti Olimpiji v Fazaneriji s klopi vodil vršilec dolžnosti trenerja, prav tako pa ni skoraj nikakršnega dvoma, da se bo Darjan Slavic po dvoboju z zmaji umaknil nasledniku Dejana Grabića. Vodilni možje v prekmurskem nogometnem hramu so se v zvezi z iskanjem novega prvega moža stroke zavili v molk, toda bolj ali manj je jasno, da v tem trenutku ni pogojev, da bi se uresničila želja velike večine navijačev. Možnosti za vrnitev Anteja Šimundže na 'kraj zločina' menda lahko merimo v promilih, za uresničitev drugačnega scenarija bi se moral pripetiti skoraj senzacionalen zasuk.

Tega se dobro zavedata tudi vodilna moža črno-belih, ki sta medtem navezala stike s številnimi strokovnjaki, v zaključni izbor so menda prišli trije. Ime enega kandidata še vedno ostaja zavito v tančico skrivnosti, eden pa je medtem že odpadel. To je 51-letni Hrvat Dean Klafurić, za katerim je razgibana kariera. Kar nekaj časa je deloval v zagrebškem Dinamu, kjer je bdel nad mlado ekipo, nakar je bil je pomočnik Zorana Mamića v Al-Nassru. Najbolj odmevna je gotovo klop varšavske Legie, s katero je osvojil dvojno krono, nazadnje je deloval v Honvedu, vmes pa so pod njegovo taktirko igrali Slaven Belupo, Gorica, Hrvatski Dragovoljac in Ethnikos Achnas. Po naših informacijah so Sobočani z njim opravili nekaj pogovorov, toda naposled je Dean Klafurić sprejel izziv v Bosni in Hercegovini; danes bo predstavljen kot nov trener mostarskega Veleža.
Drugi kandidat, za katerega smo izvedeli, da je 'na zvezi' s Fazanerijo, je izkušeni Srb Vladimir Vermezović, ki se ga ne več ravno mladi ljubitelji nogometa spomnijo kot odličnega branilca beograjskega Partizana. Igral je še za španska Sporting iz Gijona in Salamanco, grški Panionios ter nemški Hannover, nato se je preselil med grenerje. Svojo pot je začel v Teleoptiku, dvakrat je vodil beograjske črno-bele, bil je na klopi Spartaka iz Trnave, južnoafriških klubov Kaizer Chiefs in Orlando Pirates, črnogorske Budućnosti in nazadnje Hatte iz Združenih arabskih emiratov, kjer je bil do lanskega novembra. Od takrat je imel torej dovolj časa, da se je spočil za nov izziv, in vse kaže, da bi se dokaj presenetljivo utegnilo zgoditi, da se ga bo lotil z Muro ...

Članki iz rubrike